Yayınlanma Tarihi: 04 Ekim 2020 Pazar

YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri E-Devlet Üzerinden 05-07 Ekim 2020, Yüz yüze kayıtlar ise 05-09 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Yüz yüze kayıt işlemini tercih eden adayların üniversitemize bizzat başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

E-Devlet Üzerinden Kayıt Tarihi: 05-07 Ekim 2020
Yüz Yüze Kayıt Tarihi: 05-09 Ekim 2020
Kayıt Yeri: Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kuzey Kampüsü Merkez/ÇORUM

Kayıt İşlemi ve Sonrasında İstenen Belgeler
1- Ortaöğretim kurumlarından alınan Diploma veya Çıkış Belgesinin aslı. (Başarı Belgesi,mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz),
2- YKS Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı),
3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
4- 6 adet 4x5 cm ebadında fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, adayı kolaylıkla tanınabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır),
5- Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümüne yerleşen öğrenci adaylarımız için Tek Hekim Sağlık Raporu ve Adli Sicil Kayıt örneği.

Kayıtla İlgili Önemli Notlar
1- Yüz yüze kayıt işlemleri, Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kuzey kampüsü Çorum adresinde yapılacaktır. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.
2- Posta ile kayıt yapılmaz.
3- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayanlar herhangi bir hak talep edemezler.
4- 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde eğitim uzaktan öğretim yoluyla yapılacaktır.
5- Elektronik kaydı tercih eden öğrenciler istenilen belgeleri eğitim birimine kargo ile gönderebilirler.

Kayıt İşlemini Tamamlayan Öğrencilerimizin Yapması Gereken Diğer İşlemler
1-Kesin kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerimizin http://www.oidb.hitit.edu.tr web adresinden okul numaralarını öğrenmeleri ve Üniversitemiz otomasyon sistemine (HUBİS) giriş yaparak bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir. (http://www.hubis.hitit.edu.tr)

2-İkinci öğretim programlarımıza yerleşen öğrencilerimiz, 05 Ekim 2020 tarihinden itibaren okul numarası ile ücretlerini Halk Bankası şubelerine yatırmaları gerekmektedir.

3-Öğrencilerimizin derslere girebilmeleri için, Hitit Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği’nin Kayıt Yenileme (Madde-7) ve Derse Kaydolma Esasları (Madde-19) hükümleri çerçevesinde her dönem başında ders kayıtlanma işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Kayıt olan öğrencilerimizin, 07-09 Ekim 2020 tarihleri arasında Üniversitemiz otomasyon sistemine (www.hubis.hitit.edu.tr) giriş yaparak ders kayıt işlemlerini mutlaka yapmaları gerekmektedir. Ders kayıtlanma işlemini belirtilen süre içerisinde doğru bir şekilde yapmayan öğrencilerimiz, ilgili döneme ait derslere ve sınavlara giremezler.

Eğitim birimlerimiz ve kayıtla ilgili detaylı bilgilere http://aday.hitit.edu.tr/ web adresimizden erişilebilmektedir.

Hitit Üniversitesine yerleşen öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.









HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube