Yayınlanma Tarihi: 01 Ağustos 2019 Perşembe

Kamuoyu Açıklaması

Sözde "barış bildirisi" adı altında terör propagandası yapan akademisyenlerin hak ihlaline uğradığına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararı başta şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere canları pahasına vatanımızın birliği ve dirliği uğruna mücadele eden milletimizi derinden yaralamıştır.

Ülkemizin son yıllarda içinden geçtiği zorlu süreç dikkate alındığında; vatanımız ve milletimizin huzurunu bozmaya yönelik girişimler karşısında devletimiz büyük bir kararlılıkla yurttaşlarımızın güven içerisinde yaşaması için hukuk çerçevesinde gerekli mücadeleyi ortaya koymaktadır. Şüphesiz bu dönemde ülkemizi seven herkes gibi üniversitelerimizin değerli akademisyenlerine de büyük görevler düşmüştür. Ancak, unutulmamalıdır ki teröre karşı devletinin haklı mücadelesini hakir gören açıklamalarda bulunmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez.

Bu vesile ile Hitit Üniversitesi olarak ülkemizi karalamak, devletimizin itibar ve saygınlığına gölge düşürmek amacıyla yapılan her türlü açıklamayı kınadığımızı, ülkemizin her anlamda daha büyük atılımlar yapabilmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etme azmi ve kararlılığında olduğumuzu belirtmek isteriz.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube