Yayınlanma Tarihi: 22 Mayıs 2019 Çarşamba

YÖK’ün 2019 Yılı Üstün Başarı Ödülleri Başvuru Süreci Devam Ediyor

YÖK Üstün Başarı Ödülleri’nin 2019 yılı için başvuru süreci devam etmektedir. Konuya ilişkin olarak YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç, yapmış olduğu açıklamalarında şu ifadelere yer vermiştir:

Değerli Akademi Mensubumuz,

Yeni YÖK olarak başlattığımız YÖK Üstün Başarı Ödülleri’nin 2019 yılı için başvuru süreci başlamıştır. Geçtiğimiz yıllarda, özgün nitelikteki ödüllere yoğun bir ilgi olmuş ve ödüller Külliye’de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tevdi edilmiştir. YÖK Üstün Başarı Ödülleri, Bireysel ve Kurumsal olmak üzere iki kategoride verilmektedir. Bireysel ödüller başlığı altında, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç farklı alanda Yılın Doktora Tezi Ödülü verilmekte olup; doktora sahibi ile danışmanı birlikte aday olabilmekte ve birlikte ödüllendirilmektedir. Son dönemde doktoraya özel bir önem veren Yeni YÖK, bu ödül ile hoca öğrenci ortak başarısının önemine dikkat çekmeyi hedeflemiştir. Kurumsal Ödüller başlığında ise Topluma Hizmet Ödülü, Uluslararası İşbirliği Ödülü, Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü olmak üzere dört ayrı kategoride ödüller verilmektedir. Kurumsal ödüllerle, son dönemde gerçekleştirdiğimiz yenilikçi çalışmalar ile de uyumlu olarak iyi uygulamaların teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılmasını hedefledik.

Başvuru şartları ile ilgili bilgiler https://odul.yok.gov.tr adresinde mevcuttur.

Başvuru sürecinin başladığını ve 2019 yılı için son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2019 olduğunu hatırlatmak isterim.

Selam ve sevgilerimle...

Prof. Dr. M.A. Yekta SARAÇ