Yayınlanma Tarihi: 11 Mart 2019 Pazartesi

Rektörümüzün “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı

Milli birlik ve beraberliğimiz ile milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu en anlamlı şekilde ortaya koyan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisimizde “milli marş” olarak kabul edilmesinin yıldönümünü büyük bir gururla kutluyor ve İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yıldönümünde yine aynı heyecanı yaşıyoruz.

Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan Türk Milleti’nin bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuş, aynı zamanda büyük bir edebi metin olarak destanlaşmıştır.

Hitit Üniversitesi olarak duruşumuzla ve çalışmalarımızla vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nda ortaya koyduğu değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki en büyük ortak paydamız olan İstiklal Marşımız, yetiştirdiğimiz yeni nesillerle ilelebet muhafaza edilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın TBMM tarafından “milli marş” olarak kabul edilişinin 98. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, destan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile bu vatan için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. 

“Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!”


Prof. Dr. Reha Metin Alkan
Rektör               


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube