Yayınlanma Tarihi: 13 Eylül 2018 Perşembe

2018-YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Başlıyor

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2018-2019 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. Aday öğrenciler 2018-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 14-20 Eylül 2018 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapabileceklerdir.

2018 YKS Ek Yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilen adayların üniversitelerine kayıtları ise 01-05 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Eğitimlerini Hitit Üniversitesi’nde devam ettirmek isteyen herkesi, ek kontenjanlarımızdan yararlanmaya bekliyoruz.

Adayların Ek tercih yaparken şu hususlara dikkat etmeleri gerekiyor: 

  1. 2018-YKS sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapamamaktadır. Adayın ek yerleştirmede tercih yapabilmesi için, 2018-YKS sonuçlarına göre hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olması gerekir.
  2. TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, ilgili AYT/YDT puanı 180 ve üzeri olan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir
  3. Her yükseköğretim programına, kılavuzda belirtilen ve bilgisayarla denetlenebilen koşulları taşıyan ve bu programa tercih listesinde yer vermiş olan adaylar arasından kontenjan sayısı kadar öğrenci yerleştirilecektir. Yerleştirme puanlarına göre yapılacak yerleştirme işleminde ilgili yerleştirme puanı yüksek olan adaya öncelik verilecektir.
  4. Bir aday, puanları ne denli yüksek olursa olsun yalnız bir programa kayıt hakkı kazanabilir. Bu program, adayın puanlarıyla girebildiği en üst tercihidir. Bunun altında kalan tercihler işleme konmaz.
  5. Merkezî ek yerleştirme sisteminde bir adayın kayıt hakkı kazandığı programı sonradan değiştirmesi, daha düşük puanla öğrenci alan başka bir programa kaydolması mümkün değildir.
  6. Kaydolmayı en çok istediğiniz programı en üst tercihinize, daha sonra istediğiniz programı ikinci tercihinize yazmanız ve bütün tercihlerinizi bu şekilde sıralamanız yararınıza olacaktır. Tercihlerinizi, Tablo 3 ve Tablo 4'te verilen yükseköğretim programlarının en küçük puanlarına göre sıralamanız şart değildir. Duruma göre yapabileceğiniz tercihlerin baştan birkaç tanesini "Puanım yeterli olmayabilir." endişesine kapılmadan, sadece ilginizi göz önüne alarak belirleyebilir, buralara en çok istediğiniz programları yazabilirsiniz. Kazansanız bile kaydolmayı istemediğiniz bir programa tercih listenizde yer vermeyiniz. Ancak ne olursa olsun bir yükseköğretim programına kaydolmak istiyorsanız, sonlardaki birkaç tercih sıranıza girebileceğinizi tahmin ettiğiniz programları yazabilirsiniz.

Adaylara ve ilgililere önemle duyurulur.

2018-YKS Ek Yerleştirme Lisans Programlarımızın, Kontenjan ve Taban Puanları için tıklayınız.

2018-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu ve detaylı bilgi için tıklayınız.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube