Yayınlanma Tarihi: 05 Temmuz 2018 Perşembe

Başbağlar Katliamını Unutmadık

Bundan 25 yıl önce, 5 Temmuz 1993 günü Erzincan ili Kemaliye ilçemize bağlı Başbağlar Köyü’nde gerçekleştirilen hain terör olayında yapılan katliamda 33 masum vatandaşımız şehit edilmişti.

Milletimizin birliğine ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik gerçekleştirilen bu katliamı şiddetle lanetliyoruz. Kopmayan bir kardeşlik bağı ile asırlardır yaşadığımız bu topraklarda; ülkemizin istikrarını hedef alan, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik hareket eden şer odaklarınca düzenlenen kalleş saldırılar ve teröre karşı, kardeşlik ve dayanışma duygularımızdan taviz vermeden, sabırla dimdik ayakta kalmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki, menfur saldırılardan medet umanlar, hain planlarıyla asla emellerine ulaşamayacaklardır. Hiç bir güç birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, şehit olan masum vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, şehit yakını ailelerimiz ile milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube