Yayınlanma Tarihi: 30 Temmuz 2018 Pazartesi

2. Kutup Bilimleri Çalıştayı

Antarktika ve Arktik bölgelerinde yapılacak bilimsel çalışmaların ulusal çıkarlarımıza hizmet etmesi, uluslararası bilim camiasında kabul görmesi ve sürdürülebilir olması amacıyla Ulusal bir bilim programı olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Bu kapsamda; 12-13 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Kutup Bilimleri Çalıştayı 36 kurumdan 120 Türk bilim insanının katılımı ile gerçekleştirilmiştir ve ilk Ulusal Kutup Bilim Programı oluşturulmuştur. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da yayınlanarak uygulamaya alınmıştır.

Kutup Araştırmalarının sürdürülebilir olmasının sağlanmasına yönelik tartışmaların yapılacağı, son iki yıldır T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg–Ar Merkezi koordinasyonunda gerçekleştirilen Ulusal Antarktik Bilim Seferleri'ne ait bilgilerin paylaşılacağı ve gelecek yıllarda Kutup Araştırmaları konularında çalışmalar yapmak isteyen Bilim İnsanlarının ortak bir paydada bulaşabileceği “2. Kutup Bilimleri Çalıştayı” ise 12 – 13 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul’düzenlenecektir. 

Çalıştay, ulusal çalışmalarda yer almak isteyen tüm bilim insanlarının katılımına açık gerçekleştirilecek ve katılım ücretsiz olacaktır. Çalıştaya katılım sağlamak isteyen araştırmacılar 05 Eylül 2018 tarihine kadar http://veti.itu.edu.tr/form/kutup/2-ulusal-kutup-bilimleri-calistayi adresinden kayıt yaptırabilecektir. Çalıştayda sunum gerçekleştirmek isteyen katılımcılar özet bildirimlerini ve özet yükleme işlemlerini http://veti.itu.edu.tr/form/kutup/2-ulusal-kutup-bilimleri-calistayi-ozet-gonderim adresindeki form ile 31 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirebilirler.

Ayrıca, çalıştay kapsamında Türkiye'nin Antarktika Yarımadası'nda ortak olarak iş birliği içerisinde bulunduğu Özel Görev Grubu ülkelerinin (İspanya, Kore, Polonya, Şili) Antarktik Enstitülerinden katılım sağlanacak ve ortak katılımlı bir panel düzenlenecektir.

Çalıştaya ilişkin yer bilgisi daha sonra açıklanacaktır. 

Sorularınız için kutup@itu.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Taslak çalıştay programı için tıklayınız.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube