Yayınlanma Tarihi: 07 Mart 2018 Çarşamba

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Başvuruları

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Protokolünün olduğu yurtdışındaki yükseköğretim kurumları ile gerçekleştirilmesi planlanan proje başvurularının 07 Mart 2018 – 09 Nisan 2018 tarihleri arasında proje yürütücülerinin kendi şifreleri ile www.yoksis.yok.gov.tr internet adresi üzerinden girişlerinin yapılması gerekmektedir.

10 Nisan 2018 tarihine kadar Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğümüze iletilen proje başvuru çıktıları koordinatörlüğümüz tarafından Rektör imzalı üst yazı ekinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderilecektir.

Projeler hazırlanırken dikkate alınması gereken hususlar:

1- Proje ekibinde en az bir öğrenci değişiminin olması,

2- Proje ekibinde lisansüstü öğrenci olup aynı zamanda öğretim elemanı kadrosunda görev yapıyor olanların, projede öğrenci olarak yer alabilecekleri,

3- Proje önerilerinde proje sürelerinin minimum 6 (altı) ay olması,

4- Proje yürütücüsü olarak sisteme giriş yapan öğretim elemanlarının (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, uzman, okutman vb.) en az “Doktora” derecesine sahip olmaları,

gerekmektedir.

Projelerdeki öğrenci ve öğretim elemanı değişim sürelerinde Mevlana Değişim Programına ilişkin Yönetmelik hükümleri geçerlidir. (Öğrenciler için; en az 1 en fazla 2 dönem, Öğretim elemanları için; en az 2 hafta en fazla 3 ay olarak değişim yapılabilecektir.)

• Yürütme Kurul Kararı İçin tıklayınız.
  • Alan Kodları için tıklayınız.
  • Örnek Proje Tabanlı Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu için tıklayınız. (ÖNEMLİ NOT: Form bilgi amaçlıdır.)
  • Anlaşmalı Olduğumuz Üniversiteler Listesine Ulaşmak İçin tıklayınız.
  • Mevlana Ortakları İletişim Bilgilerine Ulaşmak İçin tıklayınız.