Yayınlanma Tarihi: 05 Şubat 2018 Pazartesi

Uluslararası Öğrencilerimiz İçin Yabancı Dilde Ders Vermeye Başlıyoruz

Üniversitemizde eğitim gören Uluslararası Öğrencilerimiz için İngilizce Girişimcilik eğitimi Bahar Döneminde başlayacaktır. Uluslararası öğrenci sayımızın artmasına bağlı olarak öğrencilerimizin taleplerini yerine getirmeye çalışan üniversitemiz, Bahar yarıyılında başlamak üzere, tamamı İngilizce olan dersleri müfredatlarına eklemeye başlamıştır. Uluslararası öğrenci sayısının artmasına da fayda sağlayacak olan yabancı dilde eğitim konusunda Üniversitemiz gerekli hazırlıkları yapmaktadır.  Bu çerçevede, Bahar yarıyılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde başlayacak olan “Uygulamalı Girişimcilik” eğitiminin tamamı İngilizce olarak düzenlenecektir. Bahar döneminde bu dersi, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin herhangi bir bölümünde eğitim alan uluslararası öğrencilerimiz ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerimiz seçebilecektir. Eğitim dili tamamen İngilizce olacağı için, dersi seçen öğrencilerimizin bu durumu dikkate almaları gerekmektedir. Dersi seçen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerimiz, dersten başarılı olmaları halinde eğitim sonunda KOSGEB tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi alacak olup, öğrencilerimiz istedikleri zaman ve ülkemizin istedikleri ilinde, KOSGEB Destek Mevzuatı devam ettiği sürece ilk başvuruda kullanılabilecek 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 Bin TL’ye kadar da sıfır faizli geri ödemeli toplam 150 Bin TL’lik desteği kazanmış olacaklardır.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü