Yayınlanma Tarihi: 04 Ekim 2018 Perşembe

KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimiz Devam Etmektedir

Üniversitemiz birimlerinde KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, bu dönem de devam etmektedir. 

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

  • İşletme
  • İktisat
  • Maliye
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 

Bölümleri ile Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulumuzda 2018 – 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz döneminde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri “Seçmeli” ders olarak devam edecektir. 

Girişimcilik Eğitiminin amacı, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasının sağlanmasıdır. Bu ders, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenmektedir. İlgili mevzuat hükümlerine göre verilen ve uygulamalı olarak bir dönem süren eğitim sonrasında öğrencilerimizin hazırladıkları İş Planlarına göre, istedikleri zaman ve ülkemizin istedikleri ilinde, KOSGEB Destek Mevzuatı devam ettiği sürece ilk başvuruda kullanılmak üzere 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz ve 100.000 TL’ye kadar da sıfır faizli olmak üzere geri ödemeli biçimde toplam 150.000 TL’ye kadar Yeni Girişimci Desteği alabilmektedirler.

Eğitim kapsamında öğrencilerimize aktarılacak modüller şunlardır:

  • Modül1: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı,
  • Modül 2: İşletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar,
  • Modül 3: İş planı kavramı ve ögeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan),
  • Modül 4: İş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmaları.

Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimize KOSGEB tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecektir. Ayrıca öğrencilerimiz bu eğitim kapsamında hazırladıkları projeler ile “İş Planı Ödülü” başvurusunda bulunabileceklerdir. 

İlgili KOSGEB Mevzuatı çerçevesinde, Yükseköğretim kurumlarınca örgün eğitim sistemi içinde girişimciliğin ayrı bir ders olarak verilmesi halinde, bu dersi alan öğrenciler arasında KOSGEB ve ilgili üniversite işbirliği ile düzenlenen ödüllü yarışmalar sonucunda, hazırladıkları iş planları ilk üç dereceye girmiş olan öğrencilerden işletmesini kurmuş olmaları kaydı ile en başarılı iş planı sahibine 25.000 (yirmi beşbin) TL, ikinciye 20.000 (yirmi bin) TL, üçüncüye 15.000 (on beşbin) TL ödül verilmektedir.

Ayrıca KOSGEB’in uygun bulduğu, Yurtiçi veya yurtdışında faaliyet gösteren kurum/kuruluşlar tarafından düzenlenecek ödüllü/ödülsüz yarışmalar sonucunda sundukları iş fikirleri/iş modelleri/iş planları ilk üçe girmiş yarışmacılara, ülkemizde kuracakları işletmeleri veya mevcut işletmeleri için 100.000 (yüzbin) TL’ye kadar ödül verilebilmektedir.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube