Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2018 Cuma

“İşe İlk Adım Projesi” ile Üniversite Mezunlarına İŞKUR Destekli İstihdam Fırsatı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında yer alan “İşe İlk Adım Projesi” hayata geçirilmiştir.

Hem eğitimli genç istihdamını artırmak hem de işverenlerin üzerindeki istihdam maliyetlerini düşürmek açısından önemli olan bu proje kapsamında; yüksekokul veya fakültelerden son iki yılda mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençlerin mezun oldukları alanlarda 6 aylık işbaşı eğitim programına dahil edilerek mesleki deneyim ve tecrübe kazanması sağlanacaktır.

Türkiye genelinde 5.000 katılımcıyla sınırlı olan proje kapsamında İlimiz için 48 kişilik kontenjan bulunmakta olup projeden yararlanmak isteyen tüm mezunlarımızın İŞKUR İl Müdürlüklerinden detaylı bilgi alabileceği önemle duyurulur.