Yayınlanma Tarihi: 05 Eylül 2017 Salı

ÖSYS Ek Yerleştirme Başvurusu Bugün Sona Eriyor

Ek yerleştirme tercihi yapacak öğrenci adayları için Büyük Hitit Ailesi’ne katılma fırsatı hala devam ediyor. Aday öğrenciler tercihlerini 25 Ağustos-5 Eylül 2017 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. 2017 ÖSYS Ek Yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilen adayların üniversitelerine kayıtları ise 13-19 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Eğitimlerini Hitit Üniversitesi’nde devam ettirmek isteyen herkesi, ek kontenjanlarımızdan yararlanmaya bekliyoruz.

Adayların Ek tercih yaparken şu hususlara dikkat etmeleri gerekiyor: 

  1. 2017-ÖSYS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapamamaktadır. Adayın ek yerleştirmede tercih yapabilmesi için, 2017-ÖSYS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olması gerekir.
  2. ÖSYM ek tercih yerleştirme kılavuzunda bulunan Tablo 4’teki merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmadığı için kontenjan açığı oluşan lisans programlarını, yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilir. 
  3. Bir yükseköğretim programına ait en küçük puan,  sütununda hiçbir işaret bulunmuyorsa, bu program kontenjanı merkezi yerleştirme ile dolmayan program olduğunu göstermektedir. Önlisans programları için YGS’den ilgili puan türünden 150 ve üstü, lisans programları için ilgili puan türünden 180 ve üstü puan alan adaylar tercih edebileceklerdir. (Mühendislik programlarında 240 bininciden, tıp fakülteleri için ise 40 bininci başarı sıralamasından düşük başarı sırasına sahip adaylar belirtilen programları tercih edemezler.)
  4. 2017-ÖSYS’de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabilirler.
  5. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir.

Adaylara ve ilgililere önemle duyurulur.

2017 ÖSYS Ek Yerleştirme Lisans Programlarımızın, Kontenjan ve Taban Puanları için tıklayınız

2017-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ve detaylı bilgi için tıklayınız


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



Formlar ve Belgeler:

2017 ÖSYS Ek Yerleştirme Lisans Programlarımızın, Kontenjan ve Taban Puanları

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube