Yayınlanma Tarihi: 19 Eylül 2017 Salı

Yemek Hizmetlerimiz Hakkında

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Üniversitemizin tüm akademik ve idari birimlerinde saat 11:45-13:45 arasında akademik ve idari personel ile öğrencilerimize öğle yemeği hizmeti verilmektedir.

Ayrıca, yeterli talep gelmesi halinde ikinci öğretim öğrencilerimize de 17:00-18:00 saatleri arasında birimlerimizde akşam yemeği hizmeti verilmektedir. 

Akademik ve idari personelin yemek ücretleri, Maliye Bakanlığınca her yıl yayınlanan Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği kapsamında, öğrencilerimizin yemek ücreti ise Üniversitemiz Yönetim Kurulunca belirlenmektedir. 2016 yılı için uygulanan günlük yemek fişi ücreti 2,00 TL, haftalık yemek kartı (5 öğün) 7,50 TL olup, bir günlük yemek 1,50 TL. ’ye gelmektedir. Üniversitemizde öğrencilerin yemek ücretleri belirlenirken fiyatların minimum düzeyde tutulabilmesi için olabildiğince imkânlar dikkate alınmış ve neticede 2017 yılında yemek ücretlerinde hiçbir artış yapılmamıştır.

Yemek menüleri, diyetisyenlerimiz tarafından günlük bir öğünde alınması gereken ortalama kalori değerleri dikkate alınarak ve besin piramidi çerçevesinde (kırmızı et, beyaz et, sebze, kuru baklagiller vb.) besin çeşitliliği gözetilerek sağlıklı yaşam konseptine uygun olarak hazırlanmaktadır. Ayrıca Üniversitemiz Yemekhaneleri Mutfak-Yemekhane Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetimler sonucu tespit edilen eksiklikler, Başkanlığımız Şube müdürleri ve diyetisyenleri tarafından muhtelif zamanlarda yapılan kontrollerle giderilmektedir.

Yemeklerin üretiminde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı, TSE Standartlarına ve Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine uygun olarak üretilmiş malzemeler kullanılmaktadır.

Diğer yandan, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan ve Haziran 2013 tarihinde faaliyete geçen Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı Ekmek Üretim Bölümü’nde ekmek genelgesine tamamen uygun, hijyenik koşullarda üretilen ekmekler ambalajlı olarak Üniversitemiz personel ve öğrenci yemekhanelerinde tüketime sunulmuştur. Böylelikle, Üniversitemizce üretilen ekmeklerin kullanılmasıyla birlikte yıllık bazda %25 oranında tasarruf sağlanmıştır.

 Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube