Yayınlanma Tarihi: 02 Ağustos 2017 Çarşamba

“Milli İrade ve Demokrasi” Dersi Müfredatımıza Eklendi

Geçmişinde pek çok darbelerle karşı karşıya kalan Ülkemiz, son olarak 15 Temmuz 2016 gecesi hain bir darbe girişimine maruz kalmış; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla 250 şehit vererek 2196 gazisi ile kısa süre içerisinde darbe teşebbüsünü bertaraf etmiştir.

Hiç şüphesiz 15 Temmuz darbe girişiminin akademik camia ve yetişmiş insan gücü üzerinde büyük etkileri olmuştur. Yaşanan bu hain girişimin hemen sonrasında, üniversitelere büyük görev ve sorumluluğun düştüğü inancıyla Üniversitemizde pek çok faaliyet gerçekleştirilmiştir.

Dünyada yaşanan değişim ve gelişim süreci ile Ülkemizin mevcut durumu ve hedefleri çerçevesinde ders müfredatlarını sürekli olarak güncelleyen Üniversitemiz, yaşanan 15 Temmuz sürecini daha iyi anlamak, bu konuda bir bilinç oluşturarak ve bunu yeni nesillere aktarmak adına, ilk olarak 15 Temmuz’un hemen akabinde Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nun ders müfredatına “Milli İrade ve Demokrasi” adlı bir ders eklemiş; ardından bu dersi Üniversitemizin tüm eğitim birimlerinin ders havuzuna dâhil etmiştir.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube