Yayınlanma Tarihi: 26 Temmuz 2017 Çarşamba

Medeniyetler Beşiği Çorum’a Yeni Öğrencilerimizi Bekliyoruz

Çorum, İç ve Güneydoğu Anadolu’yu Karadeniz Bölgesi’ne bağlayan en önemli devlet karayolu üzerinde yer almaktadır. İlimize en yakın havaalanı Merzifon (60 km), Samsun (176 km) ve Ankara (242 km)‘da bulunmaktadır.




Köklü tarihi ve zengin kültürü ile uygarlık tarihinde önemli yeri olan Çorum, kültür turizmi açısından ülkemizin en önemli merkezlerinden biridir.  




Zenginliklerle dolu bir ilimiz olan Çorum, köklü tarihi varlığının yanı sıra eşsiz doğal güzelliklere de sahiptir.




Çorum’da çevre illere oranla sosyal yaşam daha gelişmiştir. Hem coğrafik konumu hem de kültürel altyapısı Çorum’da sosyal etkinlikler gerçekleştirebilmek için çeşitli olanaklar mevcuttur. Şehirde sinema salonları, Devlet Tiyatro Salonu, müze, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek kapasitede spor kompleksleri ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezlerinden (AVM) biri bulunmaktadır. Aynı şekilde, çok sayıda kafe, restorant, eğlence merkezleri, öğrencilerin boş vakitlerini geçirebilecekleri mekânlar arasında yer almaktadır. 




İlimizde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait 2500 kişilik erkek,  3500 kişilik kız öğrenci yurdu bulunmaktadır.  Ayrıca il merkezinde ve ilçelerinde yer alan çok sayıda özel öğrenci yurdu ve uygun fiyata kiralık evler öğrenciler için farklı seçenekler sunmaktadır. Çorum’daki öğrenci yurtları (özel yurt ve apartlar) şehrin çeşitli bölgelerinde dağılmış durumdadır.

Üniversitemiz hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube