Yayınlanma Tarihi: 24 Temmuz 2017 Pazartesi

HİTÜ, İstihdam Odaklı Bölüm ve Programlarına Yeni Öğrencilerini Bekliyor

2017 yılı itibarıyla 8 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulunda sayısı 17 bini aşkın öğrencisiyle ülkemizin yıldızı parlayan eğitim kurumları arasındaki yerini daha da sağlamlaştıran Hitit Üniversitesi, yeni açılan fakülte ve programlarıyla birlikte; 107 önlisans, 73 lisans, 35 lisansüstü programı olmak üzere toplam 215 programda eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. 

Açtığı bölüm ve programların bölgenin koşullarına uyum göstermesi ve istihdam garantili olmasına özen gösteren Hitit Üniversitesi, böylelikle öğrencilerini Türkiye’de çok az sayıdaki üniversitede bulunan ve iş imkânı yönüyle ön plana çıkan Mekatronik, Lojistik, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği gibi programlarla buluşturmaktadır.

Açılan her yeni birim ve bölümümüzle birlikte istihdam odaklı bölümlerimizi tercih eden öğrencilerimizin sayısı her geçen gün artmaktadır. 2010 yılında 8.456 olan öğrenci sayımız 2017 yılında 17 bini geçerek 2010 yılına göre, 6 yılda %110’luk bir artış kaydetmiştir. 

Üniversitemizde öğrenci-öğretim elemanı oranı ise 1/20’dir; yani her 20 öğrenciye bir öğretim elemanı düşmektedir.

“Lisans Eğitiminden Sonra Lisansüstü Programlarımızla Kariyerinize Yön verin”

Lisansüstü çalışmalarımızda yükselen başarı çıtası, diğer gelişmeler arasında göze çarpmaktadır. Hitit Üniversitesi enstitüleri bünyesinde araştırmacı insan kaynağı ve üniversiteye akademik kadro yetiştirmeye yönelik 26’sı yüksek lisans, 9’u doktora olmak üzere 35 lisansüstü program vardır. Akademik kariyer yapmak veya alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilerimiz, lisans eğitimini tamamladıktan sonra gerekli sınav koşullarını yerine getirdikleri takdirde lisansüstü eğitime devam edebilirler. 

“Çift Ana Dal-Yan Dal Olanağını Kaçırmayın”

Ana dal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerimiz, ikinci bir dalda lisans diploması almak için çift ana dal programından faydalanabilirler. Çift ana dal olarak öğrenim gördüğü bölümde belirlenen tüm dersleri başarı ile bitiren öğrenciye ikinci bir lisans diploması verilir. Kendi bölümünün lisans programını başarıyla yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda öğrenim görmelerini sağlamak için ise yan dal programı yürütülür. Yan dal olarak öğrenim gördüğü bölümde belirlenen tüm dersleri başarı ile bitiren öğrenciye ise yan dal sertifikası verilir.

Detaylı bilgi için tıklayınız

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube