Yayınlanma Tarihi: 12 Temmuz 2017 Çarşamba

Yeni Öğrenci Adaylarımız İçin 2017 ÖSYS Kılavuzu ve Tercih İşlemleri Hakkında Önemli Duyuru

2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlandı. 2017-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

2017-ÖSYS tercih işlemleri 18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak ve 26 Temmuz 2017 tarihinde sona erecektir. Adaylar tercihlerini 18 -26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 26 Temmuz 2017 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır.  ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiç kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır. 

Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2017-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir” ifadesini görmeleri gerekmektedir. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır. 

Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü’ mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için kılavuzda ve yükseköğretim kurumunca belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Üniversitemiz bünyesindeki birimlerimizin 25 lisans programında, 1747 kontenjanı Tablo-4’te, 60 önlisans programında ise 2547 kontenjanı Tablo-3’te olmak üzere  toplamda 90 programımıza ait 4294 kontenjan bilgileri 2017- ÖSYS kılavuzunda yayımlanmıştır. 

Tıp Fakültemizin eğitim ve öğretimi bu yıldan itibaren Çorum’da yapılacak olup, daha önceki yıllarda Gazi Üniversitesi bünyesinde eğitime başlayan öğrencilerimiz, eğitimlerine Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam edeceklerdir.

Yeni öğrenci adaylarını, Medeniyetler Beşiğindeki En Özel Devlet Üniversitesi olan Hitit Üniversitesi’ne bekliyoruz.

Yeni öğrenci adaylarımız için hazırladığımız tanıtıcı web sayfamıza erişmek için tıklayınız

2017-ÖSYS Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube