Yayınlanma Tarihi: 30 Haziran 2017 Cuma

YÖK, Bireysel ve Kurumsal Üstün Başarı Ödülleri Verecek

Yükseköğretim Kurulu tarafından, Bireysel ve Kurumsal olmak üzere iki kategoride “Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri” verileceği açıklandı. Bireysel ödüller Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç farklı alanda Yılın Doktora Tezi Ödülü doktora sahibi ile danışmanı aday olacak ve danışman hoca ile öğrenci ödülü birlikte alacaklardır. Kurumsal Ödüller başlığında ise Topluma Hizmet Ödülü, Uluslararası İşbirliği Ödülü, Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü olmak üzere dört farklı alanda ödüller verileceği YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından açıklanmıştır. YÖK Başkanımız açıklamalarında şu ifadelere yer vermiştir:

“Yeni YÖK olarak bu yıl yeni bir uygulama başlatıyoruz: Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri. Ödüllerimiz Bireysel ve Kurumsal olmak üzere iki kategoride verilecek. Bireysel ödüller başlığı altında, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç farklı alanda Yılın Doktora Tezi Ödülü verilecek. Bu kategoride ödüle doktora sahibi ile danışmanı birlikte aday olacak ve ödülü birlikte alacaklar. Bu vesile ile hoca öğrenci ilişkisine dikkat çekmek ve hoca ile öğrenciyi birlikte ödüllendirmek istiyoruz. Kurumsal Ödüller başlığında ise Topluma Hizmet Ödülü, Uluslararası İşbirliği Ödülü, Üniversite- Sanayi İşbirliği Ödülü ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü olmak üzere dört farklı alanda ödüller verilecektir. Bu alanlar da Yeni YÖK’ün vizyonuna denk düşecek şekilde belirlenmiştir.”

Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri için başvurular başlamış olup, 2017 yılı son başvuru tarihi 31 Temmuz 2017’dir.  

Başvuru şartları ile ilgili detaylı bilgiler  için tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube