Yayınlanma Tarihi: 09 Nisan 2017 Pazar

Kutup (Arktik ve Antarktik) Bilim Programı Çalıştayı Duyurusu


Antarktika ve Arktik bölgelerde yapılacak bilimsel çalışmaların ulusal çıkarlara hizmet etmesi, uluslararası bilim camiasında kabul görmesi ve sürdürülebilir olması amacıyla Ulusal bir bilim programı olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Ülkemizde özellikle geçtiğimiz haftalarda atılan adımlar sonucunda Antarktik Antlaşması Çevre Protokolü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmiştir. Bu sayede Kutup Bölgeleri’nde gerçekleştirilebilecek Bilimsel Araştırma Faaliyetleri konusunda Ülkemizin daha hızlı yol alabilmesi öngörülmektedir.

Bu bağlamda dünyaca kabul gören ve uluslararası araştırma ekipleri ile de en üst seviye iletişimde kalmayı sağlayacak dört ana başlıkta (Yer Bilimleri, Fiziki Bilimler, Canlı Bilimleri ve Beşerî Bilimler) bir Kutup Bilim Programı oluşturulması konusunda “Kutup (Arktik ve Antarktik) Bilim Programı Çalıştayı” düzenlenecektir. Ulusal çalışmalarda yer almak isteyen tüm bilim insanlarının katılımına açık olarak yapılacak olan çalıştayda, çerçevesi dünya ile uyumlu olarak öngörülmüş olan ana başlıklara ait alt başlıkların ve detayların görüşülmesi ve tartışılması amaçlanmıştır.

Çalıştay, İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ortaklığında 12-13 Nisan 2017 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenecektir.

Çalıştay Programı, Kayıt Formu ve etkinlik ile ilgili güncel tüm bilgiler çalıştay web sayfasında (http://www.polarresearch.center/calistay) yer almaktadır.

Konuyla ilgili araştırmacılara duyurulur.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube