Yayınlanma Tarihi: 23 Nisan 2017 Pazar

2017 Yılı YLSY Başvuruları Başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin resmi web sitesinde yapılan açıklamada,  2017 Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) tercih kılavuzunun yayımlandığı ve tercih başvuruları alınmaya başlandığı ifade edildi. ÖSYM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2017 yılında 1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri için adaylardan tercih alınacaktır. Yurt dışında lisansüstü öğrenimi görmek üzere tercihte bulunacak olan adaylar, tercihlerini 21-27 Nisan 2017 tarihleri arasında ÖSYM’nin  https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapacaklardır. 2016-YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu Ek’te sunulmuş olup yerleştirmeye başvuracak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.”

Detaylı bilgi ve Tercih kılavuzu için tıklayınız

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü