Yayınlanma Tarihi: 27 Ocak 2017 Cuma

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Başvuruları Sonuçlandı

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar dönemi merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçiş başvuruları sonuçlandı. Bu sonuçlara göre kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları, Üniversitemiz Kuzey Kampüsü’nde yer alan Rektörlük binası içerisindeki Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılacaktır. Yükseköğretim kurumlarında önlisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, çift anadal, yandal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmeliğe ilave edilen EK Madde çerçevesinde, Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş başvurusunda bulunan adayların değerlendirme sonuçları, kayıt tarihleri ve gerekli evraklar aşağıda belirtilmiştir. Adayların kayıt için belirtilen süre içerisinde şahsen başvurmaları ve kayıt işlemini tamamlamaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde kaydını yaptırmayan öğrenciler, kayıt hakkını kaybedeceklerdir. Başvuru esnasında online başvuru sistemine (www.kayit.hitit.edu.tr) yüklenen ile ibraz edilen belgeler arasında farklılık olan veya eksik belge ve bilgi verdiği anlaşılan adayların kayıtları yapılmaz, yapılan kayıtlar ise iptal edilir. Belirlenen süre içinde asıl adaylardan başvuru yapılmaması halinde sırayla yedekler çağrılacaktır.

Merkezi Yerleştirme Puanına göre yatay geçiş başvuru sonuçlarını görüntülemek için tıklayınız.

Kayıt Tarihleri : 30 Ocak -01 Şubat 2017 (ASİL)  Saat: 09.00-17.00 Arası
                        : 02 Şubat -03 Şubat 2017 (YEDEK)  Saat: 09.00-17.00 Arası
Kayıt Yeri             : Hitit Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı – ÇORUM

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1-     Nüfus Cüzdan fotokopisi (Aslı görülmek koşuluyla fotokopisi alınacaktır.)
2-     ÖSYS Sınav Sonuç Belgesi,
3-     Yükseköğretim Kurumu’ndan alınan onaylı Öğrenci Belgesi,
4-     4,5 cm x 6 cm ebadında 3 adet fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden adayı   kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
5-     Onaylı transkript,
6-     Disiplin cezası almadığına ilişkin belge,
7-     Geldiği Yükseköğretim kurumunda uygulanmakta olan öğretim planının onaylı (ders içeriği) örneği,
8-     Not Dönüşüm Tablosu,