Yayınlanma Tarihi: 05 Eylül 2016 Pazartesi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın Yeni Akademik Yıl Mesajı

Üniversitemizin Değerli Öğretim Elemanları, İdari Personeli ve Öğrencileri, 

Üniversitemizin 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı'na bugün itibarıyla başlamış bulunuyoruz. Büyük Hitit Üniversitesi Ailesi'nin tüm paydaşlarını tebrik ediyor, yeni eğitim öğretim yılımızın Üniversitemiz, Çorum ilimiz ve ülkemiz açısından başarılarla dolu güzel günler getirmesini  diliyorum. 

Hitit Üniversitesi her yıl yeni Eğitim Öğretim Yılı'na yeni umutlarla başlıyor. Bildiğiniz üzere halen 8 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 13 araştırma merkezine sahip olan Üniversitemizde, sayısı 200’e yaklaşan bölüm/programımızla eğitim faaliyeti sürmekte olup bu yıl itibarıyla 17.500’e ulaşan öğrenci sayımızla büyümeye devam etmekteyiz. Yapmış olduğumuz faaliyetler ve çalışmalar sonucunda Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası bilim arenasında adından başarılarıyla söz ettirir hale gelmiştir. Bu çalışmalar ile Üniversitemizin hemen her alanda başarı grafiği de hızla yükselmektedir. Gelişimimizi gösteren değerlendirmeler ise soyut, kişiye bağlı, hamasi söylemlere göre değil; somut, ölçülebilir, tüm bilim dünyasında geçerli  akademik kriterlere göre yapılmaktadır. Hitit Üniversitesi nicel olarak muazzam bir hızla ve sürekli büyümesine devam ederken aynı zamanda kalite konusunu da dikkate alarak nitel olarak da gelişimini sürdürmeye çalışmaktadır.  

Üniversitemizde gerçekleşen fiziksel, bilimsel ve eğitsel tüm bu olumlu gelişmeler, hiç şüphesiz akademik ve idari personelimiz başta olmak üzere tüm iç ve dış paydaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve gayretler sonucunda elde edilmiştir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da sizlerle birlikte omuz omuza hep beraber gerçekleştireceğimiz çalışmalarla çok daha büyük başarılara imza atacağımıza olan inancım tamdır. Tüm gayretlerinizden ötürü sizlere içtenlikle teşekkür ediyorum. 

Geçtiğimiz Temmuz ayında Ülkemizde FETÖ/PDY tarafından yapılan ve halkımız tarafından püskürtülen silahlı darbe girişimi, günümüzün değişen dünyasında her geçen gün ortaya çıkan olayları sağlıklı bir şekilde yorumlayıp kavrayan ve tüm olup bitenleri sebep-sonuç ilişkisi içerisinde analitik olarak yorumlayabilen, milli reflekslere sahip gençliğimizin varlığının önemini bir kez daha göstermiştir. Bu vesileyle, her geçen gün hızla büyüyen Ülkemize yapılan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan gazilerimize de acil şifalar ve sağlıklı ömürler diliyoruz. Darbe sonrasında sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonucu eşsiz bir birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenen yüce milletimizin gösterdiği kahramanlıkla bertaraf edilen bu tür terör olaylarının bir kez daha yaşanmamasını diliyorum. Üniversiteler olarak bu tür elim olayların meydana gelmemesi için üzerimize her zamankinden daha fazla görev düştüğünün de altını çizmek istiyorum.   

Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı'nın Üniversitemiz, Çorum ve Ülkemiz için başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, Üniversitemizin değerli öğretim elemanları, idari personeli  ve tüm öğrencilerimize yeni Eğitim Öğretim Yılımızın başarı ve güzellikler getirmesini diliyorum. 

Ayrıca yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı içtenlikle kutluyor, bayramın tüm dünyada barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğimize vesile olması dileklerimle saygılarımı sunuyorum.

 

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
Rektör                      


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube