Yayınlanma Tarihi: 21 Eylül 2016 Çarşamba

Öğrencilerimize Sunduğumuz Bilişim Hizmetleri

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran değerli öğrencilerimiz,

Teknolojiyi daha etkin kullanmanızı sağlamak için üniversitemize kayıt yaptırdığınız andan itibaren sizlere bilgi işlem sistemlerine girebilmenizi sağlayacak bir kullanıcı adı ve parola tanımlanmaktadır. Bu sayede sizler için hazırladığımız öğrenci e-posta sistemine, tüm yerleşkelerimizde iç ve dış ortam olmak üzere kablosuz internet sistemine (Hitit Wi-Fi) ve Hitit Bulut sistemine bağlanabilmektesiniz. Aşağıda bu hizmetler hakkında bazı tanıtıcı bilgiler yer almaktadır. Daha fazla bilgi almak için Rektörlük binasında bulunan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na başvurabilirsiniz. 

Hitit E-posta

Öğrenci e-posta servisi http://ogrenci.hitit.edu.tr/ web adresinde yer almaktadır.  Bu adresi web tarayıcılarında yazarak veya Hitit Üniversitesi web sayfasında yer alan öğrenci e-posta servisi linkini tıklayarak aşağıdaki giriş ekranına ulaşılabilmektedir.



Üniversitemize kayıt yaptıran her öğrenci bu hizmetten yararlanmaktadır. Öğrencilerimize ögrencinumarası@ogrenci.hitit.edu.tr şeklinde bir adres tanımlanmaktadır. Üniversitemiz tarafından bu e-posta adresine öğrencilerimizi ilgilendiren bazı duyuru ve haberlerde gönderilmektedir.

Kablosuz İnternet (Hitit Wi-Fi)

Yerleşkelerimizde iç ve dış ortam olmak üzere geniş bir kapsama alanına ve kaliteye sahip olan internet hizmeti bulunmaktadır. Tüm öğrencilerimiz bu hizmetten rahatlıkla yararlanabilmektedir. 


Bu hizmetten yararlanabilmek için mobil cihazlar üzerinde kablosuz ağlarda listelenen “ÖĞRENCİ” ağına bağlanmak ve daha sonra yukarıdaki şekilde gösterilen giriş ekranına Hitit e-posta adresi ve parolasını yazmak yeterli olmaktadır. 

Bulut Hizmeti (Hitit Bulut) 

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz Bilgi İşlem Merkezinden talep etmeleri halinde kendileri için ayrılacak 5GB’lık depolama kapasitesine sahip bir bulut alanından faydalanabilmektedir. 

Bu depolama alanına internet üzerinden belirli formatlarda dosya yükleme, bu dosyaları kişi ve gruplarla paylaşma ve dosyaları indirme işlemleri yapılabilmektedir.

Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube