Yayınlanma Tarihi: 11 Eylül 2016 Pazar

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın Kurban Bayramı Mesajı

Milletimiz arasındaki güçlü kardeşlik ve birlik bağlarını daha da kenetlendiren, toplumumuz için bir moral kaynağı olan bayramlarımız huzur, yardımlaşma ve dayanışma adına bu günlerde daha büyük önem arz etmektedir. 

Geçtiğimiz Temmuz ayında ülkemizde yaşanan silahlı darbe girişimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız, Bakanlarımız, Gazi Meclisimiz ve kalpleri vatan sevdasıyla atan güvenlik güçlerimiz ile aziz milletimizin göstermiş olduğu büyük bir azimle bertaraf edilmiş, milli birlik ve beraberlik ruhu adeta şahlanmıştır. 

Alt edilen bu menfur saldırı neticesinde sadece ülkemiz sınırları içerisinde yer alan hainler değil sınır ötesinden de her geçen gün gelişmekte olan ülkemizde yaşanan istikrarı bozmak isteyen dış mihraklar hayal kırıklığına uğratılmıştır. 1071’den bu yana her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan vatan topraklarının; canları pahasına İslamiyet’i, kardeşliği ve demokrasiyi iliklerine kadar benimsemiş olan Türk Milletinin vazgeçilmezi olduğu çok şükürler olsun ki tüm dünyaya haykırılmıştır.

Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda en büyük hazinesi olan genç nesle, köklü geçmişimizden günümüze dek sahip çıktığımız milli birlik ve beraberlik ruhunu, sadakatin ve fedakarlığın gösterilmesine vesile olan bayramlarımızı fırsat bilerek aşılamak da müstesna bir görevimizdir. 

Bu kapsamda; toplumların gelişmesinde ve bilinçlenmesinde büyük önem arz eden üniversiteler olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilincinde olduğumuzu belirtir milli teknoloji, milli sanayi, milli üretim gibi kısacası “Millileşme” çatısı altında daha fazla çalışmalar hayata geçirerek ülkemize en hayırlı katkıların sağlanacağı inancındayım.

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyor, Kurban Bayramımızın aramızdaki kardeşlik bağını daha da güçlendirmesini, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.

Nice bayramlara sağlık, mutluluk ve beraberlik içerisinde erişmemiz dileğiyle Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, selam ve saygılarımı sunarım.



     Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
  Rektör                      


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube