Yayınlanma Tarihi: 08 Ağustos 2016 Pazartesi

Lisansüstü Programlarımıza Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Yeni Öğrencilerimiz Belli Oldu


2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde lisansüstü programlarımızda mülakat sınavı sonucunda başarılı olarak kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenci adaylarımız belirlenmiştir. Toplam 1399 adayın başvurduğu programlarımızın 309 kontenjanı için 447 aday mülakat sınavına girmeye hak kazanmış ve yapılan mülakat sınavında başarılı olan 205 aday kesin kayıt listelerinde yer almıştır. 

Sosyal Bilimler Enstitüsü 2 tezsiz yüksek lisans (İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi), 7 tezli yüksek lisans (İktisat, İşletme, Tarih, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları, Temel İslam Bilimleri ve Beden Eğitimi ve Spor) ve 5 doktora (İktisat, İşletme, Felsefe ve Din Bilimleri, Temel İslam Bilimleri ve Beden Eğitimi ve Spor) olmak üzere toplam 14 programı için belirlenen 309 kontenjana, 1,234 gibi rekor bir başvuru gerçekleşmiştir.

Eksiksiz başvurular değerlendirilerek alan içi 279, alan dışı 82 olmak üzere 361 aday mülakat sınavına katılmaya hak kazananlar listesinde yer almıştır. Mülakat sınavı sonucunda alan içi 130 ve alan dışı 33 olmak üzere toplam 163 öğrenci kesin kayıt yaptırmaya hak kazanmıştır.

Fen Bilimleri Enstitüsü’nde ise  7’si yüksek lisans (Fizik, Biyoloji, Kimya, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Matematik) ve 2’si doktora (Makine Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği) olmak üzere toplam 9 program için belirlenen 79 kontenjana da 103 başvuru yapılmıştır. Alan içi 66 ve alan dışı 8 olmak üzere 74 aday mülakat sınavına katılmaya hak kazanmış ve mülakat sınavı sonucunda alan içi 33 ve alan dışı da 3 olmak üzere toplam 36 aday öğrenci başarılı olmuş ve kesin kayıt yaptırmaya hak kazanmıştır.

Sağlık Bilimleri Enstitümüzde 6 olarak belirlenen Hemşirelik programı yüksek lisans kontenjanına yapılan toplam 62 başvurudan 12 aday mülakat sınavı listesinde yer almış olup; mülakat sınavında başarılı olan 6 aday kesin kayıt yaptırmaya hak kazanmıştır.

Mülakat sınavında başarılı olan ve kayıt hakkı kazanan 205 öğrenci adayımızın Üniversitemize kesin kayıtları 22-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında ilgili enstitü müdürlüklerinde yapılacaktır.

Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki lisansüstü programlarımıza kayıt yaptırmaya hak kazanan yeni öğrencilerin listesi için tıklayınız.

Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki lisansüstü programlarımıza kayıt yaptırmaya hak kazanan yeni öğrencilerin listesi için tıklayınız.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki lisansüstü programlarımıza kayıt yaptırmaya hak kazanan yeni öğrencilerin listesi için tıklayınız.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube