Yayınlanma Tarihi: 21 Temmuz 2016 Perşembe

YÖK, Akademisyenlerin Yurt Dışına Çıkışını Durdurdu


YÖK tüm üniversitelere yazı göndererek, yurt dışında akademik çalışmalar gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan görevlendirilmelerin (rektörler dahil) ikinci bir talimata kadar durdurulmasını, yurtdışında bu kapsamda çalışma yapan akademisyenlerin durumlarının ivedilikle incelenerek, yurtdışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede geri çağrılmasını istedi. YÖK’ten konuya ilişkin gönderilen yazı:

“İkinci bir yazımıza kadar, 2547 sayılı Kanunun 39. maddesinin son fıkrası* hariç olmak üzere, rektörler de dâhil anılan Kanun maddesi uyarınca yurtdışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi, bu madde kapsamında veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurtdışında görevli bulunan öğretim elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek yurtdışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederiz.”


(*2547 sayılı Kanunun 39. maddesinin son fıkrası: Yurtdışında yer alan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kazakistan’daki Ahmet Yesevi Üniversitesi’ne YÖK tarafından önerilip MEB onayıyla yapılan görevlendirmelerdir. Bu görevlendirmeler dolayısıyla YÖK ve sonrasında MEB'in onayından geçmektedir.)

Kamuoyuna önemle duyurulur.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube