Yayınlanma Tarihi: 30 Mayıs 2016 Pazartesi

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’dan 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezunlarına Mesaj

Sevgili Öğrencilerim,

Geçtiğimiz hafta içerisinde mezuniyet törenimiz fiziki anlamda içimize tam olarak sinmemiş olsa da “Gönlün sığdığı her yere her şey sığar” anlayışıyla çok özel bir anınızı hep birlikte paylaştık. Şu ana kadar olageldiği gibi sınavların bitiminde Mezuniyet Töreni yapma düşüncemizi bu tarihin mübarek Ramazan ayına denk gelecek olması nedeniyle sizi ve ailelerinizi zorlayacağı düşüncesiyle sınavlarınızın öncesine almanın daha uygun olacağı değerlendirilmiş ve en uygun tarih olarak 26 Mayıs 2016 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir. Diğer yandan oldukça yoğun yağışlı bir sezonla karşı karşıya olduğumuz gerçeği mezuniyet etkinliğimizin kapalı bir mekânda yapılmasını zaruri kılmıştır. 

Üniversitemiz artık 3500’e yakın mezuna sahip olan büyük bir kuruma dönüşmüş ve her bir mezunumuzun ortalama iki yakının törene geleceği öngörüsüyle hareket edilmek zorunda kalınmıştır. İlimizde bu denli bir büyüklüğü alacak kapalı tek tesis olan TSO Fuar Kompleksi Mezuniyet Töreni mekânı olarak seçilmiştir.  İlimizde bu sayıdaki katılımcıyı (10.000 kişi) alacak başka bir kapalı alan mevcut değildir. Tahminlerimizin çok ötesinde bir katılımın (12.500 kişi) yaşandığı bu muazzam etkinliğimiz doğal olarak istemeden bazı aksaklıkların oluşmasına neden olmuştur. Tüm birimlerimizin aynı anda mezuniyet coşkusu yaşamasının güzelliğini sizlere yaşatmak için daha sönük ve küçük şekilde alt birimler bazında yapılması hiç şüphesiz mümkünken aynı dönem mezun olan siz değerli öğrencilerimi bir bayram havasında ve hep birlikte coşkuyla uğurlamak için koşullar zorlanarak ve belli riskler alınarak bu tür bir organizasyon yapılmıştır. Temelinde olağanüstü iyi bir niyet ve birliktelik duygusu amacıyla hareket edilen böyle bir organizasyonla şehirde de bir mezuniyet coşkusunun yaşanması yine böyle bir organizasyonun bu şekilde yapılmasındaki saiklerinden birisi olmuştur. Aynı zamanda bu büyüklükte bir etkinliği sadece Çorum Belediyemize ait olan stadyum kaldırabilecek kapasiteye sahiptir. Ancak stadyumda Nisan ayı içerisinde Kahramanmaraş’tan gelen heyetin saha çimlerinin yeniden ekiminin yapılmasına ilişkin başlatmış olduğu çalışma neticesinde çimlere zarar verilebileceği düşüncesiyle teknik heyet tarafından hiçbir organizasyona izin verilmemektedir. İlimizin kısıtlı imkânları dolayısıyla olağanüstü katılımla gerçekleşen mezuniyet törenimizde (ki bu üniversitemizin büyüdüğünün, mezunlar ve ailelerinin ne denli sahiplendiğinin de bir göstergesidir.) bazı istenmeyen aksaklıkları da ortaya çıkmıştır. 

Şimdiye kadar sizlerin eğitim ve öğrenimlerinde gücümün yettiğinin ötesinde bir gayretle destek vermeye çalışan ve her fırsatta sizlerin hemen her konusuyla yakından ilgilenmeye çaba gösteren bir hocanız olarak sizlerin bu özel gününüzün en iyi koşullarda yapılabilmesi için ilimizin ve üniversitemizin tüm imkânları seferber edilmiş ancak yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı bazı sorunlarla karşı karşıya kalınmıştır. 

Temelinde tamamen güzel duygularla yola çıkılmış olunmasına rağmen ortaya çıkan aksaklıklardan dolayı büyük bir üzüntü duyduğumu ve öğrencilerimizin bu durumu anlayışla karşılayacağını ifade ederek tüm öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum. Öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta ailelerimiz ve öğretim elemanlarımız olmak üzere bu süreçte göstermiş olduğunuz gayretlerinizden dolayı da siz değerli öğrencilerime teşekkür ediyorum. Hiç şüphesiz bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle bundan sonraki yaşamınızda başarılarla dolu bir hayat geçirmenizi temenni eder selam ve sevgilerimi sunarım.  

Sizleri mezuniyet törenimizde daha fazla sıkmamak için orada yapamadığım konuşma metnini siz değerli öğrencilerimle paylaşmak istiyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın tam konuşma metnine ulaşmak için tıklayınız.




Prof. Dr. Reha Metin Alkan
Rektör                  

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube