Yayınlanma Tarihi: 04 Mart 2016 Cuma

URKUND İntihal Programı Akademisyen ve Öğrencilerimizin Hizmetine Girdi

Üniversitemizde şimdiye kadar kullanılmakta olan iThenticate intihal programı, ilgili firma ile yapılan sözleşme gereği sadece öğretim üyelerine kendi çalışmaları için kullanım hizmet vermekteydi. Bu programı öğrenci tez ve ödevlerinde kullandığı tespit edilen bazı öğretim üyelerimizin kullanıcı hesapları da firma tarafından bloke edilmiştir. 

Üniversitemizde önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin ödev, seminer ve tezlerini de kontrol edebilmelerine imkân tanımak amacıyla, URKUND intihal programı da hizmete girmiştir. Bu programla hem öğretim elemanlarımız hem de öğrencilerimiz çalışmalarını test etme imkanı elde edeceklerdir. iThenticate programı da sadece öğretim üyelerimize hizmet vermeye devam edecektir. 

URKUND intihal programını öğrencilerimiz ancak öğretim elemanlarımız aracılığı ile kullanma imkânına sahip olabileceklerdir. Programı kullanabilmek için tüm öğretim elemanlarımızın 96 saat içerisinde hitit.edu.tr uzantılı mail adreslerine gelen aktivasyon mailini tıklayarak aktive etmeleri gerekmektedir. 

Öte yandan öğretim üyelerimizin Ithenticate hesaplarının bloke olmaması için öğrenci tez ve ödevlerini kontrol için URKUND programını kullanmaları, Ithenticate programını sadece kendi çalışmalarında kullanmaları hususu büyük önem arz etmektedir.



Formlar ve Belgeler:

Analiz Hızlı Kullanım Tablosu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Web Inbox Hızlı Kullanım Kılavuzu

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube