Yayınlanma Tarihi: 21 Mart 2016 Pazartesi

TÜBİTAK’tan Öğrencilerimize Önemli Fırsat: Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışması


Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Tıbbi Bilimler ve Tarımsal Bilimler bölümlerinden birinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin hazırladıkları,  sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans bitirme projeleri için yarışma düzenlenecektir.

Proje başvuruları http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinde yer alan başvuruya açık programlar kısmından 4 Nisan – 27 Mayıs 2016 tarihleri arasında saat 17.30’a kadar öğrenci tarafından çevrimiçi olarak yapılacaktır. Birden fazla öğrenci tarafından hazırlanan projelerde sisteme bir öğrenci giriş yapacak ve diğer öğrencilerin ve akademik/sanayi danışmanlarının bilgilerini de sisteme girecektir. Online başvuru sırasında istenilen tüm belgeler PDF formatında yüklenecektir.  Online başvuru onaylandıktan sonra sistemden alınacak proje başvurunun çıktısı öğrenci/ler, Akademik Danışman ve Sanayi Danışmanı tarafından imzalanacaktır. Islak imzalı başvuru formu 3 Haziran 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar TÜBİTAK Tunus Cad. No. 80,  Kavaklıdere - ANKARA adresine kargo yoluyla veya elden teslim edilecektir. 

Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Tıbbi Bilimler ve Tarımsal Bilimler alanlarının ilgili bölümlerinde öğrenim görmekte olan ve bitirme projesi hazırlayan lisans öğrencileri başvuru yapabilir.

Hazırlanan bitirme projeleri;

1. Bitirme projesi herhangi bir sanayi kuruluşunun sorununun çözümü amacıyla ilgili kuruluşla entegre olarak gerçekleştirilecek olmalıdır.

2. Yarışmaya öğrenciler bireysel olarak veya ekip halinde hazırladıkları bitirme bitirme projesi ile başvurabilir. Ekip halinde yapılan başvurular, ekip adına proje yürütücüsü olan öğrenci tarafından yapılır ve ekip en fazla en fazla üç         öğrenciden oluşabilir. Ekip olarak başvuru yapan öğrenciler ayrıca bireysel başvuru yapamazlar. Son olarak, yarışmacılar ilan edilen kategorilerden sadece birine başvuru yapılabilir.  

3. Bitirme projeleri biri akademik, biri sanayi kuruluşundan olmak üzere iki danışman rehberliğinde hazırlanmalıdır. Akademik ve sanayi danışmanları birden fazla bitirme projesinde görev yapabilir.

4. Hazırlanan bitirme projeleri, yarışma kılavuzunda belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanmalıdır.

Proje Hazırlama Rehberi'ne ulaşmak için tıklayınız.

Proje yarışması ile ilgili detaylı bilgilere http://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-sanayi-odakli-lisans-bitirme-proje-yarismasi adresinde yer almaktadır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube