Yayınlanma Tarihi: 09 Kasım 2016 Çarşamba

Rektörümüzün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78.yılında, birlik ve beraberlik içerisinde bize emanet edilen bu vatan topraklarına sahip çıkarak Büyük Önderi milletçe saygı ve şükranla anıyoruz.

Türk Milletini ulusal bağımsızlığa kavuşturan Büyük Önder Atatürk’ün  “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” söyleminden hareketle, Türkiye Cumhuriyetini bölmeye, ayrıştırmaya ve parçalamaya çalışan hain güçlere karşı, birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmak hepimizin ortak  sorumluluğudur. Bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak amacıyla kalpleri vatan sevgisiyle dolu, aklı ve bilimi öne alan, milli ve manevi değerlere önem vererek ülkemizi daha ileriye götürmek hepimizin temel  görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 78 yıl önce ebediyete uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklâl Savaşımızın Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anar, saygılarımı sunarım. 



Prof. Dr. Reha Metin Alkan
Rektör                   


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube