Yayınlanma Tarihi: 27 Ekim 2016 Perşembe

Rektörümüzün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Bugün millet olarak istiklâlimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilân ettiğimiz Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümüdür. 

Cumhuriyetimizin 93 yıllık tarihi,  Türk Milleti’nin bağımsızlığının simgesi olmuştur. Milletimizin inanç ve gayretleriyle her geçen gün daha da güçlenen bağımsızlık mücadelemizin eseri olan Cumhuriyet, topyekûn mücadeleyle bağımsızlığımızı taçlandıran büyük mirastır.

Bu bilinçten hareketle, milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin en büyük vazifesidir. 

Böylesi şanlı ve özenilen tarihin mirasçıları olan bizler, birlik ve beraberlik içerisinde azim ve kararlılıkla çalışarak Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda, “Türkiye’yi muasır medeniyetlerin seviyesinin üzerine çıkarma” mücadelesini ilk günkü heyecan, azim ve kararlılıkla sürdürmeli, daha da güçlendirmeliyiz.

Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan bağımsızlık mücadelemizin ölümsüz eseri olan Cumhuriyeti, aydınlık bir gelecek için bilimsel bir bakış açısıyla sürekli çalışan, üreten, manevi değerleri gelişmiş, inandığı yolda kendinden emin adımlarla yürüyen yeni nesillerin omuzlarında daima yüceleceğine/yükseleceğine olan inancım sonsuzdur.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümüne erişmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadığımız bugünde, birlik ve beraberliğimizin timsali olan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anar,  tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım.


Prof. Dr. Reha Metin Alkan
Rektör                 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube