Yayınlanma Tarihi: 28 Ağustos 2015 Cuma

Rektörümüzün 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, aziz milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini ve sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine; huzuruna, barışına gölge düşürmek isteyen, bizi ayırma girişimlerinde bulunan, beraberliğimizi bozmaya yönelik son zamanlarda artan hain terör olayları milletimizi derin üzüntüye boğmuştur. Şüphesiz ki terör saldırılarıyla bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlar, asla emellerine ulaşamayacaklardır. Gerçekleştirilen saldırıları büyük bir üzüntü ile karşılıyor ve terörün her türlüsünü kınıyorum.

Bu toprakları kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. 

 

                                                                                                                           Prof. Dr. Reha Metin Alkan

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Rektör      

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube