Yayınlanma Tarihi: 06 Temmuz 2015 Pazartesi

Katip Çelebi-Newton Fonu Kapsamında İngiltere’ye Yönelik BİDEB 2213- Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı Çağrısı Açıldı

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında bilimsel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak başlatılan Kâtip Çelebi-Newton Fonu kapsamında, TÜBİTAK-British Council ortaklığında İngiltere’ye yönelik özel bir çağrı olarak açılan BİDEB 2213 Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı çağrısı için başvurular 24 Haziran 2015 tarihinde alınmaya başlanmıştır. Başvuru süreci 17 Temmuz 2015 tarihinde sona erecektir.

 2213 Programı kapsamında aşağıdaki alanlarda, İngiltere’de bulunan bir üniversitede doktora eğitimi almak isteyenlere eğitim bursu sağlanmaktadır. (Bu program kapsamında sadece DOKTORA bursu verilmektedir.)

 Burs Verilecek Alanlar:

• Tarım

• Sağlık

• Gıda ve Beslenme

• Su ve Temizlik

• İnsani krizler ve acil durumlar, Afet riski Azaltımı

olarak belirlenmiştir.

 Verilecek eğitim bursu doktora eğitiminin üç yılını kapsamaktadır. Bursluluk süresince bursiyerlere, yaşam gideri (aylık 1.800 ABD Doları), öğrenim harçları ve sağlık sigortası da dâhil olmak üzere yıllık en çok 60.000 ABD doları ödenecektir.  

 Katip Çelebi – Newton Fonu altında bir doktora başvurusunun desteklenebilmesi için, yapılacak doktora çalışmasının mutlaka Türkiye’nin ekonomik gelişimine ve sosyal refahına katkı sunma potansiyeline sahip olması gerekmektedir. TÜBİTAK’ta yapılacak mülakat ve değerlendirmeden başarıyla geçen bursiyer adayları, ilk aşamayı geçtiklerine dair bilgilendirildikten sonra, kendileriyle iletişime geçilecek ve bursiyer adaylarından iki sayfalık, yapacakları araştırmanın Türkiye’nin gelişimine katkısını anlatan ek bir döküman istenecektir.

Bu aşamayı da başarıyla geçen ve araştırmalarının yukarıda belirtilen kriterlere uyduğu onaylanan bursiyer adayları burstan faydalanabilecektir. Başarılı olan adaylara UK Higher Education International Unit tarafından Birleşik Krallık’ta bir üniversite bulabilmeleri icin destek de sağlanabilecektir.

 Başvurular internet üzerinden, http://e-bideb.tubitak.gov.tr web adresinden, online olarak alınmaktadır. 


Detaylı bilgi ve başvuru koşulları için aşağıdaki linkte yer alan bilgileri inceleyebilirsiniz:

http://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisansustu/egitim-burs-programlari/icerik-2213-yurt-disi-lisansustu-burs-programi



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube