Yayınlanma Tarihi: 09 Haziran 2015 Salı

İntihal Programı (iThenticate) Üniversitemiz Veri Tabanlarında Erişime Açılmıştır

Üniversitemizin bilimsel çalışmalarının artmasıyla birlikte kullanımı gittikçe yaygınlaşan ve bilimsel eser intihalini tespit eden “iThenticate Prevent Plagiarism in Published Works” adlı program öğretim üyelerimizin kullanımına sunulmuştur. İlgili programdan tam verim alınabilmesi için kullanımı ve bağlantı bilgileri kısaca aşağıda açıklanmıştır.

Kimler Yararlanabilir?

Üniversitemizde görev yapmakta olan öğretim üyelerimiz, Hitit e-posta adresleri ile yararlanabilmektedir.

Program Nasıl Çalışmaktadır?

iThenticate Programı, internet bağlantısı üzerinden Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerine ihtiyaç duyan web tabanlı bir programdır. Tez, Ödev, Makale, Bildiri, vb. her türlü elektronik formattaki dosya (PDF, DOC, DOCX, vb formatlar) programa yüklenmek suretiyle, ilgili çalışmanın orijinallik raporu alınabilmektedir. Alınan raporda alıntıların birebir aynı olduğu kaynaklar ve alıntı oranı da ayrıca raporlanmakta ve renklendirilerek dosya üzerinde belirtilmektedir.

Bağlantı İçin Neler Gereklidir?

iThenticate Programına ulaşabilmek için kampüs bilgisayarları ya da kampüs içerisinde internete bağlı bilgisayarlar üzerinden erişim sağlanmalıdır. Kampüs dışından da erişmek istendiği takdirde aşağıda linki bulunan “Kampüs Dışı Erişim İçin Proxy Ayarları” yapılmalıdır.

İlgili Ayarlar İçin : http://kutuphane.hitit.edu.tr/userfiles/files/72921_61201517402110.pdf

Programı Kullanabilmek İçin Gerekli Şifre Nereden Alınabilir?

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nda görev yapmakta olan aşağıda iletişim bilgileri yazılı personellerimize e-posta göndermek suretiyle, program için gerekli şifreler temin edilebilmektedir. Bunun için Hitit eposta adreslerinin kullanımı gerekmektedir.  

Personelimiz

Görevi

E-Posta Adresi

Dahili Telefon No

Reha AKKAYMAK

Şube Müdürü

rehaakkaymak@hitit.edu.tr

3737

Ayten BARAN

Kütüphaneci

aytenbaran@hitit.edu.tr

3743

 

iThenticate Programının Adresi

http://www.ithenticate.com

iThenticate Programının Kullanım Klavuzu  

iThenticate Hızlı Başlangıç Klavuzu.pdf

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube