Yayınlanma Tarihi: 08 Haziran 2015 Pazartesi

TÜBİTAK Sabbatical (Konuk veya Akademik İzinli) Bilim İnsanı Destekleme Programı

Program ile, Kamu veya özel sektör kurum ve kuruluşlarında, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan bilim insanı/araştırmacı açığının kapatılmasına ve bilim üretimine katkıda bulunmak üzere yurtdışındaki üniversitelerde ve/veya araştırma kuruluşlarında çalışmakta olan kendi uzmanlık alanlarında seçkin Türk/yabancı bilim insanlarının/araştırmacıların Türkiye’ye getirilerek, araştırma yapma, , ürün geliştirme, konferans/kongre düzenleme, seminer/ders verme, proje yazma gibi her türlü akademik ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirmesine destek verilmektedir.

            Üniversitelere davet edilecek bilim insanı doktora veya eşdeğer bir dereceye, özel sektör veya kamu kurum ve kuruluşlarının davet edeceği bilim insanı doktora derecesine veya 5 yıllık bir iş deneyimine sahip olmalıdır.

            Davet süresi en az bir hafta, en çok 12 ay olmalıdır.

            Ev sahibi kurum/kuruluş, Üniversite, Kamu kurum ve kuruluşları, Ar-Ge merkezi belgesine sahip özel sektör kuruluşları veya Teknoloji Geliştirme Bölgesi şirketleri olmalıdır.

            Akademik izin döneminde (sabbatical) gelecek konuk bilim insanları en az 3 ay en çok 12 ay için davet edilmelidir.

            Akademik izinle (sabbatical) gelecek konuk bilim insanını davet eden üniversite veya enstitünün konuk bilim insanına çalışma ofisi ve tercihen barınma imkanı sağlanacağını taahhüt etmesi gerekmektedir.

            Başvurular, konuk bilim insanını davet eden ilgili bilim insanı tarafından yapılır. Davet eden bilim insanı aynı başvuru döneminde birden fazla konuk davet edebilir fakat her konuk için ayrı başvuru yapılmalıdır.

            Başvurular her ay, yılda 12 dönem alınmaktadır.

            Başvuru her ayın ilk iş günü başlar ve aynı ayın son iş günü 17.30’da sonlanmaktadır.

Başvurunun sonuçlanması başvuru döneminin bitiminden sonra en az 30 gün süreceği hususu göz önüne alınmalıdır. Başvuru yılda 12 dönemdir. Başvurular her ayın son işgünü mesai saati bitimine (17.30) kadar yapılır ve takip eden ilk grup toplantısında değerlendirilir.

Ayrıntılı bilgi ve belgeler için tıklayınız.

                                                                                                                          HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube