Yayınlanma Tarihi: 29 Mayıs 2015 Cuma

Elsevier Firması Veri Tabanı Tanıtım Toplantısı Düzenlenecektir

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda SCOPUS, Mendeley ve ScienceDirect Veri Tabanları Eğitim Toplantısı 1 Haziran 2015 Pazartesi günü, saat: 14.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 33.000'den fazla elektronik kitap ve 2500'den fazla elektronik dergi başlığı içeren hakemli tam metinli veri tabanı ScienceDirect,  Bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmaya, izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan en büyük makale özü ve atıf veri tabanı Scopus ile akademik makaleleriniz yazarken referanslarınızı düzenlemek için kullanabileceğiniz ve bilgisayarınızdaki sanal kütüphanenizi kurup kolayca dokümanlarınıza ulaşabileceğiniz tamamen ücretsiz bir platform olan Mendeley veri tabanlarının eğitiminden sonra kaliteli ve hakemli bilimsel bilgiye nasıl en hızlı ve en etkin yoldan erişilebileceği, akademik araştırmalara nasıl hız kazandırılacağı, araştırma hayatını kolaylaştıracak ve zaman kaybından kurtaracak birçok özellikle tanışma fırsatı bulunabilecek toplantımıza tüm araştırmacılarımız davetlidir.

Eğitim Programı:

• Sunum hakkında genel bilgiler
  • Scopus , Sciencedirect ve Mendeley Sunumu
  • Örnek Taramalar (Online Demo)
  • Soru ve cevaplar