Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2015 Cuma

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın Teşekkür Mesajı

Üniversitemizin Değerli Akademik ve İdari Personeli,

Çok Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemizde 2015-2019 Dönemi Rektör Atama Süreci kısa bir süre önce tamamlanmış olup Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek tensipleriyle ikinci defa Hitit Üniversitesi Rektörü olarak atanmış bulunmaktayım.

Üniversitemizde, değerli çalışma arkadaşlarımın oldukça yoğun katılımı ve büyük desteği sayesinde örneğine çok az rastlanan üstün nitelikli ve huzurlu bir ortamda gerçekleşen seçim süreci sonucunda yapılan bu atama ile Üniversitemize, Şehrimize ve Ülkemize hizmetimize devam edebilecek olmanın sevincini ve büyük mutluluğunu yaşadığımı içtenlikle ifade etmek istiyorum.

Verilen bu yetkinin sadece idari anlamda bir Rektörlük görevi değil, Üniversitemizi dünya standartlarında, sayılı ve prestijli üniversitelerden biri haline getirmek için bizlere bütün gücümüzle çalışma sorumluluğunu da yüklediğinin bilincindeyiz. Bu anlamda, bu görevin sadece şahsımıza değil, Üniversitemizi sahiplenen herkese verildiği düşüncesiyle, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte, omuz omuza başarılı çalışmalar ve büyük projeler gerçekleştirmeye devam edeceğimiz inancındayım. Bugüne değin izlediğimiz birlik ve beraberlik içinde ve huzur ortamında yine tüm enerjimizle ve gayretimizle her alanda yakaladığımız ivmeyi devam ettirerek Hitit Üniversitemizi ulusal ve uluslararası bilim arenasında hakettiği konuma taşıyabilmek için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Hedefimiz, Hitit Üniversitesinin evrensel bilime ve eğitime yaptığı katkılarla dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer almasıdır.

Bilginin ve teknolojinin şekillendirdiği yeni küresel sistemde, toplumun üniversitelerden beklentileri giderek artmakta olup ülkelerin kalkınmasında en büyük rol şüphesiz üniversitelere düşmektedir. Bu bilinçten hareketle, şimdiye kadar olduğu gibi önümüzdeki dört yıl boyunca da yeni Türkiye vizyonuna ve değişen dünya konjonktürüne uygun bir yönetim anlayışıyla çalışmalarımıza her geçen gün artan bir tempoyla devam edeceğiz.

Büyük Hitit Ailesi, şimdiye kadar başardıklarından aldığı güç, cesaret ve tüm kazanımlarıyla Marka Şehir Çorum’da Bir Dünya Üniversitesi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; göreve geldiğimiz günden bu yana yakın dostluklarını, arkadaşlıklarını, desteklerini, teveccühlerini yakından hissettiğim çok değerli öğretim üyelerimiz ile personelimize, öğrencilerimize; sadece güzel Çorum’umuzda değil, dünyanın dört bir yanında bulunan ve Üniversitemizi sahiplenen, her zaman yanımızda hissettiğimiz ve yakınımızda gördüğümüz tüm gönüldaşlarımıza; YÖK Başkanımız ile YÖK Genel Kurul Üyelerimize ve bu onurlu görevi yüksek tensipleri ile tekrar şahsımıza tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ayrı ayrı içten şükranlarımı sunmayı bir borç bilirim.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğüne ikinci defa atanmam konusunda verilen bu kararın Ülkemize, İlimize ve Üniversitemize hayırlı olmasını diler, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da güzel hizmetlere HEP BİRLİKTE imza atmak temennisiyle, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

 

 

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN

                                                                                                                                                                      Rektör       

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube