Yayınlanma Tarihi: 12 Mayıs 2015 Salı

Teknogirişim Sermayesi Desteği Programında Üst Limit 150.000 TL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Teknogirişim Sermaye Destek Programı kapsamında verilen miktarın, 40 bin lirası sermaye desteği olmak üzere 100 bin liradan 150 bin liraya çıkarıldığını bildirdi.

Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) "1512 Teknogirişim Sermaye Destek Programı"na ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Programla girişimcilerin, yenilik odaklı iş fikirlerini istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar desteklemeyi amaçladıklarını belirten Işık, ülkede nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası piyasalarda rekabet edebilen, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreç geliştirebilen başlangıç firmaları oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Programla ilgili yenilikler

Elde edilen sonuçlarla girişimcilik yarışmalarının, kuluçka merkezi ve hızlandırıcı etkinliklerin, melek yatırımcı ve risk sermayesi oluşumlarındaki değişimlerin bir arada incelendiğinin altını çizen Işık, programın, girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarını en iyi şekilde içeren, girişimcilerin süreç içerisinde karşılaştıkları sorunlarını en iyi şekilde çözmeye dönük olarak yeniden tasarlanmasını, eksiklerin giderilmesini kararlaştırdıklarını söyledi.

Işık, programla ilgili yeniliklere dikkati çekerek, "Program içeriğine eğitim, ön kuluçka, danışmanlık ve benzer hizmetler eklendi. Daha önce en fazla 12 ay olan 2. aşama destek süresi 18 aya çıkartıldı. Destek miktarı 100 bin liradan 110 bin liraya, sermaye desteği ise 40 bin lira olmak üzere toplamda 150 bin liraya yükseltilerek, sektörel farklılıkların doğurduğu farklı süre ve destek ihtiyacının karşılanması sağlandı. Girişimcilerimizi, toplamda yüzde 50 artan bu destekten en yüksek oranda istifade etmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı kapsamında 2. bir çağrıya çıkılmıştır.

Bu çağrıda; · 02.02.2015 - 28.02.2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ilk çağrıya başvurmuş olup başvurusu ön değerlendirme sürecinde reddedilen, · evrak eksikliği nedeniyle değerlendirme (panel) aşamasına geçemeyen ve · değerlendirme (panel) sonrasında destek almaya hak kazanamayan girişimcilerin aynı iş fikirleri ile başvuru yapmaları halinde bu başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvurular; 08 Mayıs 2015 - 22 Mayıs 2015 tarihleri arasında https://biltek.sanayi.gov.tr adresindeki Ar-Ge web portalı üzerinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

Ön başvurular online olarak yapıldıktan sonra çıktısının alınıp ekleri ile birlikte örnek dilekçe ekinde ıslak imzalı olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Islak imzalı olarak sunulması gereken belgeler için son tarih 29 Mayıs 2015, saat 17.30 dur.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

                                                                                                                                HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube