Yayınlanma Tarihi: 01 Mart 2015 Pazar

KOSGEB'den Öğrencilerimize 100,000 TL Destek Verilecektir

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde Girişimcilik adıyla 4 Kredili ve Seçmeli bir dersin açılması ve KOSGEB tarafından Girişimcilik Destek Programı kapsamına alınmasına ilişkin KOSGEB Çorum Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne yapılan başvurumuz uygun bulunmuştur. Bu kapsamda 2014-2015 Akademik Yılı Güz Yarıyılında bu ders açılmış ve 100’e yakın öğrencimiz tarafından tercih edilmiştir.

Ülkemizde girişimcilik kültürümüzün gelişimi ve üniversite eğitimi görmüş nitelikli gençlerin girişimciliğe yönlendirilmesi açısından önemli bir katkı sağlayacak olan bu dersi alan öğrencilerimizin hazırlamış oldukları projelerin KOSGEB tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı olarak değerlendirilen öğrencilerimize Girişimcilik Desteğinden yararlanmaları için Katılım Belgeleri düzenlenecek bir törenle kendilerine verilecektir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda 3 Mart 2015 Salı günü Saat 11.00’de yapılacak olan törene, Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin Alkan, KOSGEB Çorum Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOBİ Uzmanı Gökhan Yürürer, Girişimcilik dersini veren Öğr.Gör. Fatih Konak ve Öğr.Gör. M. Emre Çağlar ile öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katılacaktır.

Bilindiği üzere Girişimcilik dersini başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan öğrenciler, KOSGEB Girişimcilik Desteği kapsamında, Türkiye’nin neresinde olursa olsun yeni açacakları ya da en az %30 hissesine sahip olacakları bir işletme kurmaları halinde 30.000 TL Hibe ve 70.000 TL’ye kadar da faizsiz Geri Ödemeli Destek alabileceklerdir. 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube