Yayınlanma Tarihi: 06 Aralık 2015 Pazar

Çölyak Hastalığı Olan Öğrencilerimize Glutensiz Ekmek Temini

Çölyak hastalığı, bağışıklık sisteminin  bazı tahıllarda (buğday, arpa, çavdar) bulunan “gluten” adlı maddeye karşı verdiği aşırı duyarlılıktır. Dünyada oldukça sık rastlanan ve ömür boyu süren tek gıda alerjisi olarak kabul edilen bu hastalığın tek tedavi yöntemi ise; hastaların ekmek başta olmak üzere belirtilen tahıllardan yapılan ürünleri ömür boyu diyetlerinden çıkarmalarıdır. 

İlimizde glutensiz ekmek konusundaki çalışmalar son derece sınırlı olduğu ve önemli bir deneyim boşluğu bulunduğundan, bu çalışmalara veri sağlayacak araştırmalara ihtiyaç duyulmaktadır. İlimizin bu alandaki eksiklikleri fark edilerek, çölyak hastalarının mağduriyetini gidermek için Üniversitemiz bünyesinde Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümleri arasında konusunda uzman kişiler tarafından bir çalışma ekibi oluşturularak başlatılan çalışmalar (il ve ilçeler genelinde çölyak tarama testi, bilgilendirme toplantıları, ürün Ar-Ge çalışmaları) devam etmektedir.

Üniversitemiz bünyesinde çölyak hastalığı tanısı konulan öğrencilerimize, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına  219 21 20 nolu telefondan ulaşarak bilgi vermeleri halinde, öğle ve akşam yemeklerinde tüketebilmeleri için Glutensiz Ekmek temin edilecektir. 


                                                           Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube