Yayınlanma Tarihi: 25 Aralık 2015 Cuma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Şaban Haklı Atandı

Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 24 Aralık 2015 tarihinde yapılan 2015 yılının 15. Toplantısında Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Şaban Haklı atanmıştır.

Prof. Dr. Şaban Haklı’yı İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak atanmasından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Prof. Dr. Şaban Haklı,

10 Şubat 1968 yılında Hacılar'da (Kayseri) doğdu. İlköğrenimini Hacılar Merkez İlköğretim Okulu'nda, orta öğrenimini ise Kayseri Merkez İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan Prof. Dr. Şaban Haklı, 1994 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduğu yıl, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimine başladı. Aynı yıl, o zamanki adıyla Gazi Üniversitesi'ne bağlı olarak açılan Çorum İlahiyat Fakültesi'ne İslam Felsefesi Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak atandı. 2002 yılında doktorasını bitiren Prof. Dr. Haklı, 2008 yılında Doçent, 2014 yılında ise Profesörlüğe atandı. 

Alanıyla ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Prof. Dr. Haklı, iyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube