Yayınlanma Tarihi: 15 Eylül 2014 Pazartesi

2014-2015 Güz Dönemi Mazeretli Ders Kayıt Yenileme Ve Ders Ekle Bırak İşlemleri

2014-2015 Güz dönemi Mazeretli kayıt yenileme, ders ekle-bırak işlemleri 17 Eylül 2014 saat: 10:00’da başlayacaktır.

Mazeretli kayıt yenileme ile ekle bırak süresinde yapılacak işlemler aşağıda belirtilmiştir.

Süresinde ders kayıt yenileme işlemini yapmayan öğrenciler;

03-12 Eylül 2014 tarihleri arasında ders kayıt işlemini yapmayan öğrencilerin birimlerine mazeretini belirten dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Mazeret dilekçesi vermeyen veya mazereti Birim Yönetim Kurulunca kabul edilmeyen öğrencilerin ders kayıt ve yenileme işlemleri yapılmayacaktır.

Hitit Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliğinin 7. Maddesinde belirtilen kayıt yenileme işlemlerine göre;

“(3) Mazereti sebebiyle kaydını belirlenen süre içinde yenileyemeyen öğrenci, mazereti İlgili Birim

Yönetim Kurulunca kabul edildiği takdirde, akademik takvimde belirlenen süre içinde kaydını yenileyebilir.

(4) Kaydını yenilemeyen öğrenci ders alamaz, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından

Yararlanamaz.

Maddelerine istinaden Kayıt 03-12 Eylül 2014 tarihleri arasında ders kayıt işlemini yapmayan öğrencilerin mazeretini belirten dilekçe ile en geç 16 Eylül 2014 Saat:14:00’e kadar birimlerine başvurmaları gerekmektedir.

Ders kayıt yenileme işlemini tamamlayan ve ders değiştirmek isteyen öğrenciler;

Hitit Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliğinin 19. Maddesinin (10) bendinde;

Öğrenci, almak zorunda olduğu dersler hariç olmak üzere, akademik takvimde belirtilen ders ekleme bırakma haftasında danışmanının onayı ile kaydolduğu ders veya derslerden kaydını sildirebilir.”

Şeklinde belirtilmiş olup ders değiştirme, silme veya ekleme işlemleri danışman gözetimi ve onayıyla

17 – 19 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.