Yayınlanma Tarihi: 17 Şubat 2014 Pazartesi

Üniversitemiz Tıp Fakültesine Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Alınacaktır

ÖSYM tarafından yılda iki kez gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Sınavının (TUS) 2014 İlkbahar sınav döneminde Üniversitemiz Tıp Fakültesine Tıpta Uzmanlık Öğrencisi alınacaktır.

ÖSYM’nin resmi internet sayfasındaki kılavuzda da yer aldığı üzere Tıp Fakültemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı’na bir (1) ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na bir (1) kişilik kontenjan açılmıştır.

2014-Tıpta Uzmanlık İlkbahar Dönem Sınavı 13 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olup, adaylar  başvurularını 17-26 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirebilecektir.

Sınava başvuru, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, www.osym.gov.tr adresinde yer almaktadır.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Nedir?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı (kısaca TUS), Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken, her yıl eylül ve nisan aylarında olmak üzere iki kez gerçekleştirilen branş seçme sınavıdır.