Yayınlanma Tarihi: 02 Aralık 2014 Salı

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

3 Aralık, “Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle engellilerin yaşadığı sorunların ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin ortaya konması istenmektedir.

Birleşmiş Milletler, bu nedenle 3 Aralık’ın, her yıl değişik temalar aracılığı ile kamuoyunda gündeme gelmesini sağlamaktadır. 2014 teması da “Engelliler için Teknoloji Desteği” olarak belirlenmiştir. Bu tema, teknolojinin, engellilerin eğitim, çalışma ve sosyal yaşamlarında kullanabilecekleri donanım ve yazılımların üretilmesindeki ve bunların kullanımlarının artmasındaki rolüne vurgu yapmaktadır. Beklenen etki ise kamu sektörünün ve özel sektörün teknoloji desteği ile engelleri kaldıran çalışmalar yaparak bütünleşmiş bir topluma varmakta yolumuzu açmasıdır. Bu çerçevede, bilgi üretiminin kaynağı olan Üniversitemizin, işbirliği yaptığı bu sektörlere bu konuda da araştırma geliştirme desteği vermesinin önceliklerimiz arasında olduğunun bilinmesi arzusundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık gününün, engellilerimiz için önceki yıllardan bugüne değiştirdiklerimiz ve değiştiremediklerimiz üzerinden değerlendirmeler yaptığımız ve çözümler ürettiğimiz bir gün olarak idrak edilmesini dilerim.

 

     Prof. Dr. Reha Metin ALKAN

                       Rektör                  

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube