Yayınlanma Tarihi: 22 Ekim 2014 Çarşamba

19. Finans Sempozyumu Üniversitemizde Düzenlenecektir

Her yıl bir üniversite ile Finans Bilim Platformu(www.finansbilim.com)’nun birlikte düzenlediği Finans Sempozyumunun 19’uncusu 2015 Yılı Ekim ayı içerisinde Üniversitemiz ev sahipliğinde Çorum’da düzenlenecektir.

Finans dünyasının en prestijli etkinliği olarak ifade edilen ve 18 yıldır aralıksız olarak düzenlenen sempozyum her yıl bir üniversite ile birlikte düzenlenmektedir. Finans alanında akademik çalışmaların sunulduğu sempozyuma Türkiye’deki üniversitelerden öğretim elemanlarının yanı sıra Finansal Kurum ve Kuruluşlardan da uzman ve uygulamacılar katılmaktadır. 18 yıldır düzenlenen Finans Sempozyumu Üniversiteler tarafından yoğun talep gören bir sempozyum olarak, gelecek yıllarda hangi üniversitelerce düzenleneceği de önceden belirlenmektedir.

Finans Sempozyumunun değişmeyen paydaşı olan Finans Bilim Platformu (FBP) finans alanındaki aktif görev yapan veya emekli olmuş tüm öğretim üye ve yardımcılarının oluşturduğu dernek ya da vakıf gibi tüzel kişiliği olmayan bir sivil toplum kuruluşudur. FBP’nin amacı, finans alanında görev yapan bilim adamlarının bilimsel ve sosyal etkinliklerine katkıda bulunmak, bu etkinliklerin kamuya duyurulmasına yardımcı olmak, finans alanında sempozyum, konferans, açık oturum vb. bilimsel toplantılar düzenlemek; ders programlarının içeriğinin, değişen koşullara göre, gereksinmeleri daha iyi karşılar hale getirilmesi için çalışmalar yapmak ve girişimlerde bulunmaktır.

Geçmiş yıllarda düzenlenmiş olan ve planlanan Finans Sempozyumları kronolojik sırada aşağıda listelenmiştir:

1995 (1) İSTANBUL BAYRAMOĞLU

2016 (20) KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İİBF *

2017 (21) MERSİN ÜNİVERSİTESİ İİBF *

* Gerçekleştirilecek

2015 Yılında Ekim ayı içerisinde düzenlenmesi planlanan 19. Finans Sempozyumu hem üniversitemiz hem de Çorum için büyük bir tanıtım imkanı sağlayacaktır. Ayrıca İl plaka kodu ile aynı numara ile anılması da sempozyumun önemini daha da artırmaktadır.

Finans Sempozyumuna katkı veren finansal kurum ve kuruluşlar arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul, Takasbank, Aracı Kuruluşlar Birliği, Merkezi Kayıt Kuruluşu, tüm bankaların değerli yönetici ve uzmanları yer almaktadır.

Finans Sempozyumunun değişmeyen bir özelliği de Bilim Kurulu tarafından yapılan bağımsız değerlendirme sonucunda dereceye giren ilk 3 tebliğe para ödülü verilmesidir. Bir bankanın sponsorluğunda birinciye 2.000 TL, ikinciye 1.500 TL ve üçüncüye 1.000 TL nakit teşvik ödülü verilmektedir. 3 gün süren sempozyuma her yıl yaklaşık 80-200 arası katılımcı katılmaktadır.