Yayınlanma Tarihi: 09 Ocak 2014 Perşembe

Tersine Beyin Göçü Programı 2014 Yılı Yenilikleri

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)’nca yurt dışındaki Türk bilim insanlarının/araştırmacıların ülkemizde Bilim ve Teknoloji alanında yapılan çalışmalara katkılarını desteklemek, tersine beyin göçünü sağlayarak ülkemizin nitelikli Ar-Ge personeli sayısını artırmak amacıyla yürütülen “2232 Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı”na 2014 yılından itibaren bir takım yenilikler getirilmiştir.

2014 Yılında Yurda Dönüş Araştırma Burs Program kapsamında yapılan revizyonlar;

  • Program kapsamında hak kazandırma sistemi getirilmiş olup, programa başvuru yapabilmek için Türkiye’de Ar-Ge faaliyeti yürüten kurum/kuruluşlardan kabul alma şartı kaldırılmıştır.  Başvurusu desteklenen adaylar 12 ay içerisinde Türkiye’de Üniversiteler, Araştırma Enstitüleri ve/veya Ar-Ge faaliyeti yürüten Özel Sektör Kuruluşlarının herhangi birinden kabul mektubu alarak burslarını başlatabilecekler.
     
  • Yurt dışında ikamet etme süre şartı değiştirilmiştir. Programa başvuru yapabilmek için başvuru döneminin ilk günü itibariyle son 36 ay içinde en az 30 ay yurt dışında ikamet edenler programa başvuru yapabilecekler.  (Türkiye’de zorunlu geçirilen uzun süreler -askerlik vb. ile bilimsel etkinliklere katılım, tatil vb. için geçirilen kısa süreli ikametler bu süre içerisinde dikkate alınmaz.)
     
  • Program kapsamında sunulan araştırma destek miktarı artırılmıştır. Araştırmalarını Üniversite ve/veya Kamu Ar-Ge birimlerinde yürütecek araştırmacılara 30.000 TL’ye kadar araştırma desteği verilecektir.
     
  • Araştırmacıların bilim ve teknoloji alanındaki katkılarını artırmak adına program kapsamında desteklenen araştırmacıların TÜBİTAK’ın diğer destek programlarına başvuru yapabilmesine imkân tanınmıştır.

Geri Dönüş Bursuna Kimler Başvurabilir?

Yurda Dönüş Araştırma Burs Programına doktora dereceli yurt dışı Ar-ge çalışma deneyimine sahip Türk araştırmacıların yanı sıra, lisans mezunu en az 6 yıl yurt dışı Ar-Ge çalışma deneyimine sahip Türk araştırmacılar ile yüksek lisans mezunu en az 4 yıl yurt dışı Ar-Ge çalışma deneyimine sahip Türk araştırmacılar başvuru yapabilmektedir. Programa her ay online başvuru alınmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube