Yayınlanma Tarihi: 03 Ocak 2014 Cuma

Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları 2014 Çağrıları

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında; Avrupa’yı tüm araştırmacılar için cazibe merkezi haline getirmeyi hedefleyen Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları başlığında yer alan  Araştırma ve Yenilikçilik Değişim Programı (Research and Innovation Staff Exchange Scheme-RISE) ve Yenilikçi Eğitim Ağları (Innovative Training Network-ITN) ’in 2014 çağrılarına çıkılmıştır.

Horizon2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları kapsamında her araştırma alanından proje önerileri desteklenebilmektedir.

Araştırma ve Yenilikçilik Değişim Programı (Research and Innovation Staff Exchange-RISE)

Çağrı Kodu:                                        H2020-MSCA-RISE-2014

Çağrı Kapanış Tarihi:                         24 Nisan 2014 (Brüksel yerel saati ile 17:00)

Çağrı Bütçesi:                                    70 Milyon Avro

Araştırma ve Yenilikçilik Değişim Programı (RISE) üniversiteler, sanayi kuruluşları ve araştırma merkezlerindeki araştırmacıların, teknik ve idari personelin  uluslararası ve sektörler arası dolaşımını destekleyen bir programdır. Programın amacı araştırma gruplarının kısa süreli personel değişimleri aracılığı ile Avrupa içinden ve dışından kuruluşlar ile uzun sureli araştırma işbirlikleri oluşturmasını sağlamak, sektörler ve ülkeler arası bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirmektir.

Yenilikçi Eğitim Ağları (Innovative Training Network - ITN):

Çağrı Kodu:                                    H2020-MSCA-ITN-2014

Kapanış Tarihi:                               09 Nisan 2014 (Brüksel yerel saati ile 17:00)

Bütçe:                                             405.18 Milyon Avro

Araştırma Eğitim Ağları (Innovative Training Networks-ITN) yeni ve gelişmekte olan teknolojilerde sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte araştırmacı yetiştirmeyi, bu vesileyle araştırmacıların kariyer gelişiminin sürekliliğini sağlamayı hedeflemektedir. Avrupa içinden öncelikli olmak üzere tüm dünyadan akademi ve sanayi kuruluşları ITN Programı kapsamında araştırma ve eğitim programları oluşturarak proje başvurusunda bulunabilmektedir.

Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları 2014 Yılı Çalışma Programına ulaşmak için tıklayınız.

Çağrının Avrupa Komisyonu sitesindeki resmi duyurusuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Her türlü soru ve bilgi taleplerinizi  ncpmobility@tubitak.gov.tr adresi aracılığı ile iletebilirsiniz.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ