Yayınlanma Tarihi: 30 Eylül 2013 Pazartesi

Jean Monnet Burs Programı’na Yönelik Bilgi Günü Düzenlenecektir

8 Ekim 2013 tarihinde, saat 16:00’da Rektörlük Konferans Salonu’nda Jean Monnet Burs Programı’na

• Lisans son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimize,

• Lisans 2. veya 3. Sınıf öğrencilerimize (önümüzdeki yıllar için potansiyel aday olmaları sebebiyle)

• Akademik ve idari personelimize (40 yaşından gün almamış olmak koşuluyla)

yönelik bilgi günü düzenlenecektir.

Jean Monnet Burs Programı;

Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmış personel sayısının artırılması ve AB müktesebatının etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulması amacıyla, AB tarafından finanse edilen ve AB Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Jean Monnet Burs Programı’nın 2014-2015 akademik yılı başvuruları başlayacaktır.

Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi ülkelerdeki bir üniversitede veya üniversiteye eş değer bir kuruluşta yüksek lisans öğrenimi veya araştırma programları çerçevesinde yapılacak akademik çalışmaları desteklemektedir. Başka bir ifadeyle, Jean Monnet Bursları, ülkemizin AB'ye uyum süreci ve AB müktesebatı ile doğrudan ilgili konularda gerçekleştirilecek akademik çalışmalara tahsis edilmektedir.

• En az 4 yıllık lisans derecesine sahip olmak koşuluyla hâlihazırda Türkiye’de;

• Kamu sektöründe çalışıyor olanlar (Kamu tüzel kişiliğini haiz meslek kuruluşları, odalar ve yerel yönetimler - belediyeler, il özel idareleri- kalkınma ajansları vb. kuruluşlarda çalışanlar dahil),

• Özel sektörde çalışıyor olanlar (Sivil toplum kuruluşlarında, şirketlerde, yerleşik yabancı misyonlarda vb. çalışanlar),

• Üniversitelerde akademik veya idari personel olarak çalışıyor olanlar (Söz konusu personel “üniversite” kotasından başvuru yapacaktır.) ,

ile;

• Türkiye’deki üniversitelerde;

• Lisans düzeyinde son sınıf öğrencisi olanlar (Son sınıf öğrencilerinin burs almaya hak kazanmaları halinde, 2013-2014 akademik yılı içerisinde mezun olmaları şartı aranacaktır. Mezun olamamaları durumunda bursları ertelenmeyecek, iptal edilecektir.),

• Lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrencisi olanlar başvuru yapabilirler.

2014-2015 Akademik Yılı Jean Monnet Burs Programı kapsamında 170 kişiye burs verilmesi öngörülmektedir. Kontenjana ilişkin genel dağılım ise şöyledir:  %60 kamu çalışanlarına (102 bursiyer), %30 üniversitelere (51 bursiyer) ve %10  sivil toplum örgütleri ve özel sektöre (17 bursiyer) tahsis edilmiştir.

Başvuru şartları ve evrakı ile ilgili ayrıntılı bilgi Jean Monnet Burs Programı web sayfasında (www.jeanmonnet.org.tr) yayınlanacaktır.