Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2013 Çarşamba

Rektörümüzün Türk Dil Bayramı Mesajı

İnsanlık tarihi boyunca yeryüzünde varoluş mücadelesi veren bütün milletleri sıradan bir topluluk olmaktan kurtaran, onları birleştiren ve koruyan yegane ayırıcı güç dilleridir. Milli Kültürümüzün ayrılmaz parçası olan ve Türk Milletinin tarih boyunca ürettiği tüm değerleri biçimlendiren ve gelişmesinde belirleyici rol oynayan dilimiz, tarih boyunca imparatorluklar kuran Türk Milletinin bu gücünü daha da artırmıştır.

Her yıl 26 Eylül tarihi "Türk Dil Bayramı" olarak kutlanırken Türkçemiz adına Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında yeni bilimsel çalışmalarla elde edilen son bulgular paylaşılmakta dilimizin önemine ve gücüne dikkat çekilmektedir. Günümüz dünyasında küreselleşmenin olumsuz etkilerinden Türkçemizi korumak ve güçlendirmek adına her zamankinden daha da fazla bilinçli olmaya ihtiyaç vardır. Bu bilinçten hareketle vatan savunmasındaki neferler misali ana dili Türkçe olan her bireyin de diline olan inancını, sevgisini bilinçli bir biçimde ona sahip çıkarak göstermesi gerekir.

Türkçemizin yaşayan ve her zaman gelişen bir dil olarak konuşulması yazılması ve bir değer olarak dünyaya sunulması dileğiyle Türk Dil Bayramımızı kutlar, gökyüzünde özgürce dalgalanan bayrağımız gibi Aziz Türkçemizin de tüm dünyada sonsuza değin gür bir sesle yankılanmaya devam etmesini en içten duygularla temenni ederim.  


 

Prof. Dr. Reha Metin Alkan

Rektör                  

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube