Yayınlanma Tarihi: 22 Eylül 2013 Pazar

2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri

Kılavuz adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Tercih Kılavuzu adaylara ön bilgi vermek amacıyla ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlanmıştır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.
 

2013-ÖSYS Ek Yerleştirme için tercih işlemleri, 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabileceklerdir. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır. Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri arasında başvuru alacaklardır. Tercih gönderme süresi uzatılmayacaktır. Bu nedenle adayların, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla göndereceklerse süresi içinde bir Başvuru Merkezine gitmeleri; tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak yapacakların ise “Tercihleriniz … tarihinde başarı ile ÖSYM’ye bildirilmiştir.” uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan Tercih Listesinin bir dökümünü alarak saklamaları gerekmektedir. 

Tercih işlemini bir Başvuru Merkezinden yapmak isteyen adaylar, tercih bildirim işleminin son günü olan  30 Eylül 2013 tarihinde Başvuru Merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurmalıdır.

Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu (22 Eylül 2013)


Formlar ve Belgeler:

Hitit Üniversitesi Ek Yerleştirme Kontenjanları İçin Tıklayınız.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube